Är du i slutskedet av dina studier eller nyutexaminerad och intresserad av trainee-praktik? Läs i vår artikel vad Rantalainens trainee-program för löneadministration erbjuder och hur det är att arbeta inom löneadministrationsbranschen.

1. Trainee-programmet ger en bra grund för karriären

Trainee-programmet är ett bra tillfälle att bekanta sig med löneadministrationens arbetsuppgifter och inleda sin karriär inom branschen. Programmet ger dig en god förståelse för branschen och en möjlighet att bli expert. Oavsett vad dina karriärönskemål inom branschen är, ger programmet en bra grund. Du kan senare inrikta dig exempelvis på HR- eller systemsidan eller fortsätta stärka din kompetens som löneexpert och jobba som konsulterande specialist.

2. Ingen tidigare erfarenhet från branschen krävs

Löneadministration är en bransch som du lär dig genom att göra. All form av kundservicebakgrund är nyttig, men genom trainee-programmet får du lära känna branschen och med hjälp av en mentor kan du fördjupa din kompetens. Med andra ord behöver du inte vara en färdig löneräknare utan du kan ansöka även utan bakgrund inom löneadministration. Det viktigaste är rätt attityd, entusiastiskt och motiverat sinne och intresse för branschen.

3. Löneadministration erbjuder mångsidiga arbetsuppgifter

Löneadministrationens arbetsuppgifter är mycket varierande och mångsidiga. Löneräkningen omfattar bland annat materialöverföringar mellan olika system, kontroll och uppdatering av personuppgifter och vid behov skattekort, och såklart vanlig löneräkning. I vanlig löneräkning kontrollerar man att uppgifterna har överförts till gränssnittet korrekt och vissa uppgifter kan behöva antecknas manuellt. Dessutom görs en hel del arbete i samband med semesterregistreringar och frånvaro, tolkning av lag och kollektivavtal samt biträdande i frågor inom personaladministration. Inom branschen kommer det säkert att finnas jobb även i framtiden och mångsidiga experter kommer att behövas.

4. Löneadministrationsbranschen har omfattande möjligheter till karriärutveckling

Inom löneadministration finns det möjligheter att inrikta sig på delområden som intresserar dig.  Enligt eget intresse kan man börja tänka på en karriär antingen som konsulterande lönespecialist, huvudanvändare av ett system eller inom personaladministration, så det finns många möjligheter.

5. Arbete inom löneadministration är flexibelt och kan göras var och när som helst

Arbete inom löneadministration är mycket flexibelt och du kan i princip arbeta var som helst och när som helst. Arbetet är i huvudsak mycket självständigt och det är möjligt att planera arbetstiderna så att de passar dina egna tidtabeller, vilket innebär att det är enkelt att kombinera arbete och fritid.

 

Ansök till RAN Trainee-program