Niina Silvonen

Taloushallinnon moniosaaja

Tilitoimiston moninaiset työnkuvat

Niina Silvonen on työskennellyt jo pitkään taloushallinnon parissa ja hän on kerryttänyt vankan kokemuksen alan eri tehtävissä. Rantalaisella Niina aloitti työt vuonna 2012 kirjanpitäjänä ja sai kaipaamiaan uusia haasteita, kun Rantalaisella oli käynnissä kirjanpito-ohjelman vaihdos Fivaldiin. Niina oli mukana Fivaldi-projektissa, jonka tuloksena Rantalaiselle perustettiin oma Fivaldi-tuki auttamaan käyttöönotoissa ja ohjelmien vaihdoksissa. Aikaisemmin Niina ei ollut voinut kuvitella tekevänsä työkseen mitään muuta kuin kirjanpitoa, mutta pian hän huomasikin olevansa täysin toisenlaisissa tehtävissä Rantalaisella.

“Sovellusasiantuntijana koulutin kirjanpitäjiämme ja palkanlaskijoitamme sisäisesti, sekä autoin asiakkaita sähköisten palvelujen käyttöönotoissa ja ohjelmiston käytössä. Vaikken aiemmin ollut kuvitellut voivani tehdä sellaista työtä, nautin siitä todella paljon. Voinkin todeta hyvillä mielin, että sain mitä halusin, eli vaihtelua ja haasteita.”

Sovellustuessa työskennellessään Niinalle tarjottiin paikkaa palvelupäällikkönä vuoden 2017 keväällä. Hyppäys uuteen rooliin toi Niinalle lisää vastuuta ja taas uusia, erilaisia haasteita työelämään.

Palvelupäällikön tärkein tehtävä on olla tiimiläisiä varten

Nykyään Niina työskentelee Tikkurilan toimiston kirjanpitopuolen palvelupäällikkönä ja hänen työnkuvansa on varsin laaja. Niinan mielestä kuitenkin palvelupäällikön merkittävin tehtävä on olla tiimiläisiä varten ja pitää huolta heidän työskentelystään.

“Huolehdin, että työntekijöillä on hyvät työvälineet ja olosuhteet tehdä töitä. Puutun epäkohtiin ja olen apuna haastavissa tilanteissa ja mietimme niihin yhdessä ratkaisuja.”

Niina kokee, että parasta hänen työssään palvelupäällikkönä on oma tiimi ja sen työskentelyn seuraaminen. Esimiehenä Niinaa motivoi nähdä tiimiläisten onnistuvan haastavissa tehtävissä ja ongelmanratkaisuissa. Alaisten onnistumiset vaikuttavat automaattisesti myös asiakastyytyväisyyteen, mikä on kaiken tekemisen tavoitteena.

“Valtavasti hyvää mieltä tuo, kun näen, että ympärilläni ihmiset saavuttavat tavoitteitaan ja onnistuvat työssään. Työssäni on paljon myös asiakaskontaktia ja asiakkaita tapaan heille sopivimmalla toimistolla. Työnkuvan laajuuden ja liikkuvuuden vuoksi välillä koen, että lähiesimiehenä aikaa jää liian vähän omille alaisille.”

Työkaverina ja esimiehenä Niina pyrkii olemaan iloinen ja auttavainen. Hän toivoo olevansa helposti lähestyttävä ja pyrkii tuomaan positiivista energiaa toimistolle. Niinalla on myös vahva näkemys siitä, millainen esimies hän haluaa olla.

“Olen ollut niin sanotusti toisella puolella, jonka vuoksi minulla on melko selvä näkemys hyvästä esimiehestä.  Olen ollut vasta vähän aikaa uudessa toimenkuvassa ja tarkoitus on kehittyä esimiehenä. Vielä on paljon opittavaa.”

Tavoitteena olla askeleen edellä

Niinan mielestä Rantalaisen työyhteisö on avoin ja ystävällinen. Rantalaisella arvostetaan muiden osaamista ja tekemistä. Niina pohtii, että aina on mukava tulla töihin, tuli sitten mille toimistolle tahansa. Rantalainen pitää hyvää huolta työntekijöistään, mikä on todella tärkeää vauhdin ollessa yrityksen kasvaessa ja kehittyessä kova.

“Välillä vähän hirvittääkin, mutta on vain pysyttävä vauhdin mukana. Täällä kun kertoo hyvän idean niin kysytään, miksi sitä ei ole jo toteutettu. Rantalaisella ei haluta olla ajan tasalla, vaan askeleen edellä muita.”

Niinan katsoessa taaksepäin, tärkein työelämässä käteen jäänyt oppi on luottaa muihin ja erityisesti siihen, mitä omat kollegat itsessä näkevät. Aina ei itse tunnista omia kykyjään ja missä kaikissa eri työtehtävissä voisi menestyä. Siirtymistä kirjanpidon tehtävistä sovellustukeen ehdotti Niinalle Fivaldi-projektin vetäjä, jonka ansiosta hän päätyi kouluttajaksi ja omalle epämukavuusalueelleen. Kun homma lähti sujumaan, Niina piti työstään todella paljon. Myöhemmin hänelle tarjottiin nykyistä palvelupäällikön tehtävää ja Niina luotti potentiaaliin, jonka muut hänessä näkivät. Jälleen kerran valinta oli oikea ja palvelupäällikön työ on Niinalle luontevaa.

“Kun minulle tarjottiin paikkaa, en edes nukkunut yön yli, kun jo suostuin tehtävään. Siirtymä tehtävästä toiseen sujui hyvin, kun oli kaikkien kollegoiden tuki. Siirtymävaihe kesti kuukauden hoitaessani vanhoja sovellustuen projekteja maaliin. Olin kuitenkin pitkään seurannut, miten etelän alueella ja Rantalaisella ylipäänsä toimitaan, joten pääsin uudessa roolissani nopeasti työhön kiinni.”

Toinen työelämän opettama asia Niinalle on, ettei ikinä pidä olettaa, vaan tietää.

“Jos ei ole varmaa tietoa, pitää kysyä ja tarkistaa, olettamalla tapahtuu paljon väärinkäsityksiä ja virheitä. “

 

Lue myös muiden Rantalaisten uratarinoita

 

Hae töihin tai harjoitteluun!

Tule osaksi Suomen parasta taloushallinnon työpaikkaa! Tarjoamme monipuolisia mahdollisuuksia palkka- ja taloushallinnon ja muiden asiantuntijapalveluiden parissa.

Lue lisää

 

Tutustu RAN Trainee -ohjelmaan
Tarjoamme vuosittain kymmenille opiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden kehittyä taloushallintoalan huippuammattilaiseksi.

Lue lisää

Jätä avoin hakemus
Mikäli et löydä hakemaasi tehtävää avoimista työpaikoista, kerro meille itsestäsi enemmän avoimella hakemuksella. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jätä avoin hakemus