Mika Jussila

Energinen muutosten läpiviejä

Palveluasiantuntija on aina tavoitettavissa

Mika Jussila työskentelee Rantalaisella palveluasiantuntijana ja lännen alueen asiakkuustiimin jäsenenä. Mika suoritti Rantalaisella taloushallinnon tradenomiopintojensa syventävän harjoittelun kesällä 2016 Mikkelin toimistolla. Harjoittelun aikana hän pääsi tutustumaan kirjanpidon avustaviin tehtäviin sekä yleisiin toimistotöihin.  Harjoittelun jälkeen syksyllä hän pääsi mukaan RAN-trainee ohjelmaan, jossa hän oli mukana myynnin ja markkinoinnin traineena.

“Aloin kontaktoimaan meidän nykyisiä asiakkaita ja esittelemään heille sähköisiä järjestelmiämme. Tavoitteenani on saada perinteisiä mappiasiakkaita sähköisiksi, jonka kautta voidaan tehostaa asiakkaiden prosesseja.”

Valmistumisen jälkeen vuonna 2017 Mika siirtyi lännen asiakkuustiimiin Hyvinkäälle ja tällä hetkellä hänen pääasiallisin työtehtävä on uusasiakashankinta. Työssään Mika ottaa uusia asiakkuuksia haltuun ja hänen tehtävänsä on varmistaa, että toiminta siirtyy sujuvasti palvelutuotantoon, eli esimerkiksi kirjanpidon tai palkanlaskennan piiriin.

“Olen myös yhteyshenkilö asiakkaan suuntaan, mikäli tälle tulee alkuvaiheessa vielä kysymyksiä tai ongelmia.   Työssäni kontaktoin asiakkaita ja yritänkin saada tapaamisia aikaiseksi, jolloin saadaan käytyä perusteellisesti läpi asiakkaan tilanne ja tarpeet. Kontaktointi on ykkösjuttu työssäni ja olenkin aina tavoitettavissa luurin ja sähköpostin välityksellä.”

Aktiiviurheilun ja työn yhdistäminen

Työn vastapainoksi Mika on aktiivinen urheilija ja hän viettää urheilun parissa ison osan vapaa-ajastaan. Mika kertookin olevansa unelmatyössään, sillä työn itsenäisen luonteen vuoksi hän pystyy itse aikatauluttamaan oman kalenterinsa. Taustaltaan Mikä on jalkapalloilija ja tällä hetkellä hän pelaa futsalia SM-tasolla. Lajin parissa Mika viettää jopa viisi tai jopa kuusi iltaa viikossa ja pelejä on ympäri Suomen. Palveluasiantuntijan työ on liikkuvaa, joten sen yhdistäminen vapaa-aikaan sujuu hyvin.

“Minulla on aktiivinen urheilutausta, joten on hienoa, että pystyn vaikuttamaan omaan kalenteriini. Joukkueurheilutaustani vuoksi tiimityöskentely sujuu ja se myös tulee minulta luontevasti.”

Joustavuuden lisäksi Mika pitää Rantalaista yrityksenä hyvin organisoituna kokonaisuutena niin paikallisesti kuin alueellisesti. Mika kertoo, että vastuuta Rantalaisella saa niin paljon, kun sitä on valmis ottamaan vastaan. Vaikka Mikan työskentely on itsenäistä ja hän työskentelee pääasiassa yksin, niin hän painottaa, että tukea saa aina tarvittaessa paikallisesti tai esimieheltä kauempaakin. Liikkuvan luonteen vuoksi työ ei ole sidottu yhteen paikkaan.

Muutosten läpivienti sisäisesti ja ulkoisesti

Mika nauttii ihmisläheisestä työstä ja tällä hetkellä hänen tehtävänään on tarjota asiakkaalle mahdollisimman toimiva prosessi juuri heidän taloushallintoonsa. Viime vuosina yleinen digitalisaatio ja sähköinen taloushallinto ovat olleet vahvasti mukana Mikan työssä. Hän painottaa, että hänen työhönsä kuuluu myös eräänlainen muutosten läpivienti sekä sisäisesti että ulkoisesti.

“Yleisesti digitalisaatio ja sähköinen taloushallinto on asioita, jotka on pidettävä koko ajan mielessä omassa työssä. Kaikki siitä ei tykkää, mutta siihen suuntaan mennään kuitenkin. Siksi työtäni on muutosten läpivieminen ja tähän kuuluu uusien toimintatapojen jalkauttaminen myös talon sisällä.”

Tulevaisuudessa Mikan haaveena on myynnillisestä näkökulmasta perehtyä lisää alaan ja sen eri asiantuntijapalveluihin. Vuosien kertyessä tietotaito kasvaa jatkuvasti, mutta koska ala on niin laaja, niin aiheisiin syventyminen ottaa oman aikansa. Tulevaisuudessa Mika on valmis ottamaan enemmän vastuuta, mutta tällä hetkellä hän haluaa mennä eteenpäin päivä kerrallaan.

“Eteneminen sillä omalla polulla on tavoitteenani. Kun tekee päivittäin asiat hyvin niin uskon, että se palkitsee jossain kohtaa.”

Lue myös muiden Rantalaisten uratarinoita

Tutustu RAN Trainee -ohjelmaan
Tarjoamme vuosittain kymmenille opiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden kehittyä taloushallintoalan huippuammattilaiseksi.

Lue lisää

Hae töihin tai harjoitteluun!

Tule osaksi Suomen parasta taloushallinnon työpaikkaa! Tarjoamme monipuolisia mahdollisuuksia palkka- ja taloushallinnon ja muiden asiantuntijapalveluiden parissa.

Lue lisää