Sähköisen taloushallinnon opas

Sähköistämisen myötä taloushallinnon paperilla tehdyt prosessit siirtyvät digiaikaan.

Sähköistyksestä on monia etuja; verkkokaupan asiakas näkee reaaliaikaisen varastotilanteen ja yritys voi lähettää verkkolaskuja. Rahavirtoja voidaan hoitaa entistä tehokkaammin. Pk-yrityksen on sähköistettävä oma taloushallintonsa viimeistään, kun sidosryhmät ovat niin tehneet. Vuonna 2020 astuu voimaan lakimuutos, jonka myötä yritysasiakkaan ei enää tarvitse hyväksyä paperista laskua.

Myös viranomaisasiointi on helpottunut sähköistämisen myötä. Muun muassa verottaja ohjaa asiakkaita tekemään ilmoitukset sähköisesti ja maksamaan esimerkiksi arvonlisäverot verotilille.

Sähköisen taloushallinnon ominaisuuksia ovat mm.

  • Pyritään pääsemään eroon turhasta papereiden lähettämisestä ja arkistoinnista ja kuljettamaan tiedot läpi koko kirjanpidon sähköisessä muodossa.
  • Ohjelmistoilla tiedot ovat yhdessä paikassa, ja niihin on pääsy yrityksen lisäksi esimerkiksi kirjanpitäjällä ja tilintarkastajalla.
  • Yhteistyö kirjanpitäjän tai tilitoimiston kanssa ja yrityksen tilinpidon hoitoa ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Verrattuna perinteiseen kirjanpitoon sähköinen taloushallinto on huomattavasti tehokkaampaa.

Rantalaisen Sähköinen taloushallinto -oppaasta voit lukea tarkemmin sähköisen taloushallinnon hyödyistä ja siitä, miten saat nämä hyödyt käyttöön. Oppaassa käydään myös läpi, kuinka ohjelmistoautomaation avulla voidaan saada sähköisestä ohjelmistosta irti vielä merkittävää lisähyötyä ja tehostaa yrityksen talousprosesseja entisestään.

Tutustu oppaaseen ja olet askeleen lähempänä tehokkaampaa talouden hoitoa!