Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut apteekkien taloudenhoitoon erikoistuneen helsinkiläisen Apti Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat tasaosuuksiin Raija Ojajärvi, Heikki Miettinen ja Mikko Ahola. Osakkaista Miettinen ja Ahola jatkavat Rantalaisen palveluksessa.

Vuonna 1995 perustetun ja vuodesta 2010 nykymuotoisena toimineen Aptin liikevaihto on 1,4 miljoonaa euroa ja sillä on reilut kymmenen työntekijää. Yritys on erikoistunut apteekkien taloushallintoon. Sen asiakkaista yli yhdeksänkymmentä prosenttia on erikokoisia apteekkeja ja niiden yhteydessä toimivia osake- ja henkilöyhtiöitä.

Yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta sanoo, että Apti vahvistaa Rantalaisen toimialoihin erikoistunutta osaamista etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa Rantalaisella on ennestään muun muassa ravintoloihin, rakennusliikkeisiin, järjestöihin ja kulttuurialan yrityksiin erikoistuneita yksiköitä.

Apteekkiala on luvanvaraista toimintaa, jossa ammattia voi harjoittaa vain toiminimellä. Apteekkeihin verrattavaa erikoiskaupan muotoa ei ole, sillä muilla aloilla liiketoiminnan kasvaessa yritysmuoto yleensä muutetaan vastaamaan toiminnan laajuutta ja kehittämistarpeita.

Aptin hallituksen puheenjohtaja Raija Ojajärvi sanoo, että veroneuvonnalla ja -suunnittelulla on ollut perinteisesti merkittävä rooli apteekkien taloudenhoidossa, mutta lisääntyvät viranomaisvaatimukset ovat kasvattaneet taloushallinnon roolia entisestään.

Yksi syy yrityskaupalle oli Ojajärven eläköityminen, jolloin yhtiökumppanit halusivat jatkaa liiketoiminnan kehittämistä osana suurempaa yksikköä. Tärkeä peruste yrityskaupalle olivat myös isomman toimijan henkilöstölle tarjoamat kehittymis- ja uramahdollisuudet.

”Rantalainen valikoitui kumppaniksi kotimaisena yhtiönä, jonka arvot ja toimintatavat koimme omaksemme”, Ojajärvi sanoo.

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Raija Ojajärvi, hallituksen puheenjohtaja, Apti Oy, puh. 0400 848 766 ja raija.ojajarvi@apti.fi

 

Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jonka asiakkaiden käytössä on yli tuhannen koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat ja nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille.

Konsernin liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa ja sen asiakkaina on noin 15 000 yritystä. Ihmisläheinen palvelu on tarjolla yli 50 paikkakunnalla ja digitaalisesti.

Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 64 %, Oona Capital 15 %, Rantalainen Yhtiöt 7 % sekä johto ja avainhenkilöt 14 %. www.rantalainen.fi