Taloushallintopalveluita tarjoava Rantalainen on tehnyt päänavauksen Vaasaan ostamalla Vaasa Viicon Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupassa Rantalaiselle siirtyy reilun neljän miljoonan euron liikevaihto ja 50 työntekijää.

Myyjinä ovat Vaasa Viiconin perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja Ulla Laalo sekä osakas ja toimitusjohtaja Niina Asujamaa. Viicon-konserniin kuuluvat emoyhtiön Vaasa Viiconin lisäksi Tampereella toimiva Viicon Group Oy, Jurvassa toimiva Viitili Oy ja Vaasassa toimiva Heti-Tilit Oy.

Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen sanoo, että tilitoimistolle on tärkeää olla siellä, missä suuret menestyvät yritykset toimivat.

”Pohjanmaalla on paljon yritystoimintaa ja se on talousalueena voimakkaasti kehittyvä.”

Vuonna 2009 perustetun Vaasa Viiconin asiakkaiden keskikoko on huomattavasti suurempi kuin tilitoimistoilla keskimäärin. Yrityksen asiakkaina on paljon teknologiateollisuuden ja muita tuotannollisia yrityksiä, joille Viicon tuottaa taloushallinnon palvelut niiden omissa toiminnanohjausjärjestelmissä.

”Vaikka digitalisaatio on ollut mukana palveluprosessissamme alusta alkaen, tekoäly ja robotiikka vaativat jo niin paljon investointeja ja riskinottokykyä, että päätimme jatkaa palveluprosessin automatisointia yhdessä isomman kumppanin kanssa”, Asujamaa sanoo.

Asujamaa ja Laalo keskustelivat yrityskaupasta useiden ostajaehdokkaiden kanssa etenkin viimeisen puolentoista vuoden aikana.

”Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka jakaa kanssamme samat arvot ja pitää hyvää huolta asiakkaistamme, yrityksestämme ja sen työntekijöistä.”

Ohjelmisto-osaamisen lisäksi Viicon tunnetaan hyvänä työnantajana, joten Rantalaisen arvo taloushallinnon parhaana työpaikkana puhutteli Viiconin omistajia.

”Tavoitteenamme on ollut luoda odotettua parempi asiakaskokemus eikä siihen päästä ilman tyytyväisiä työntekijöitä, joilla on mahdollisuus loistaa työssään. Tässä arvomme kohtasivat Rantalaisen kanssa ja muut ostajaehdokkaat karsiutuivat pois”, Asujamaa sanoo. Hän jatkaa Rantalaisella liiketoimintajohtajana ostetun liiketoiminnan palveluksessa.

Lisätietoja: Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Niina Asujamaa, toimitusjohtaja, Vaasa Viicon Oy, puh. 050 587 4950 ja niina.asujamaa@viicon.fi