Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Helsinki on ostanut helsinkiläisen HR-tilipalvelu Oy:n liiketoiminnan. Myyjänä on yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Harri Ruokokoski-Augustyn.

HR-tilipalvelu työllistää 12 henkeä ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 780 000 euroa. Yrityksellä on noin 230 asiakasta, joiden joukossa on muun muassa paljon pääkaupunkiseudun isoja asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä.

”Rantalaiselle kauppa on strategian mukaista kasvua pääkaupunkiseudulla. HR-tilipalvelu on auktorisoitu ja yrityskulttuuriltaan moderni tilitoimisto, joka sopii hyvin joukkoomme”, sanoo yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Ruokokoski-Augustyn ei vielä alkuvuodesta ajatellut myyvänsä liiketoimintaansa tänä vuonna. Neuvottelut Rantalaisen kanssa etenivät kuitenkin jouhevasti ja yritysten arvot sekä toimintakulttuuri osoittautuivat hyvin samankaltaisiksi.

”Kaupanteossa minua kiinnosti kaksi asiaa: kiinnostavien ja kehitysmahdollisuuksia tarjoavien työpaikkojen turvaaminen omalle henkilöstölle ja se, että asiakkaista pidetään jatkossakin huolta. Tämän takia muut ostajakandidaatit karsiutuivat pois jo alkukeskusteluissa,” Ruokokoski-Augustyn kertoo.

Ruokokoski-Augustyn sanoo, että korona-aika on kiristänyt alan markkinatilannetta ja muuttanut bisnestä pysyvästi. Etätyöskentelyn takia toimitilojen tarve vähenee. Etätyöskentelyn yleistyminen johtaa myös siihen, että asiakkaisiin on pidettävä yhteyttä entistä matalammalla kynnyksellä ja pyydettävä heitä vähintään etäpalaveriin, koska hyvä asiakaspalvelu vaatii aina myös sosiaalisen kontaktin.

Ruokokoski-Augustyn mielestä nyt eletään monesta syystä hyvin poikkeuksellisia aikoja. Hän ei ole nähnyt vastaavaa 13 vuoden yrittäjäuransa aikana.

”Yritykset ovat odottavalla kannalla ja miettivät kaikkia päätöksiään aiempaa pidempään. Uusia pienempiä asiakkaita saa vielä kohtuullisen helposti, mutta suuremmat yritykset vaihtavat tilitoimistoa harkitummin.”

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Harri Ruokokoski-Augustyn, toimitusjohtaja, HR-tilipalvelu Oy, 040 411 8934 ja harri.ruokokoski@hr-tilipalvelu.fi

 

Rantalainen on Suomen suurin kotimainen tilitoimisto, jonka asiakkaiden käytössä on 1 100 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat ja nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille.

Konsernin asiakkaina on noin 18 000 yritystä ja sen liikevaihto ylittää kuluvan vuoden aikana 90 miljoonaa euroa. Tarjoamme paikallista ja henkilökohtaista palvelua yli 60 paikkakunnalla ja digitaalisesti.

Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 64 %, Oona Capital 15 %, Rantalainen Yhtiöt 7 % sekä johto ja avainhenkilöt 14 %. www.rantalainen.fi