Taantuma tai lama on monelle ikävä asia. Monet yritykset joutuvat lomauttamaan tai irtisanomaan henkilökuntaa ja talous sukeltaa. Konkurssit lisääntyvät. Pessimismi valtaa niin markkinat kuin ihmisetkinTämän keskellä unohtuu, että taantuma voi olla myös loistava mahdollisuus.  

Taantuman aikana väliaikaista kriisirahaa, työvoimaa ja muita resursseja on helpommin saatavilla. Työntekijöillä on enemmän aikaa ja halua tehdä muutosta. Ihmiset hankkivat uutta osaamista kouluttautumalla. Ja ostat mitä ostat – yleensä se on taantumassa edullisempaa. 

Jokaisella yhtiöllä on mahdollisuuksia ympärillään. Maailma ja olosuhteet muuttuvat. Digitalisaatio-, robotiikka ja sähköistäminen avaavat uusia mahdollisuuksia. Muutosta edesauttaa ihmisten nälkä tehdä parhaansa ja saada parempaa aikaiseksi. Halu mennä eteenpäin, kuulla positiivisia uutisia ja olla mukana menestyksessä. 

Mitä jos tekisittekin peliliikkeen, ja pessimismin sijaan panostatte pullonkaulojen poistamiseen? Etsitte tulevaisuuden mahdollisuudet ja toteutatte tarpeelliset uudet tuotteet ja palvelut. Lamaantumisen sijaan muutatte kriisin mahdollisuudeksi ja positiiviseksi toiminnaksi. Valmistaudutte jo seuraavaan nousukauteen, jossa olette kärkeä ensimmäisten joukossa hankkimassa tulevaisuuden kassavirtaa. 

Business Finland, Finnvera ja monet muut vastaavat toimijat ovat myös lisänneet rahoitustaan taantumasta johtuen huomattavasti (esimerkiksi Business Finland koronarahoitus).  

Tarttukaa siis tilaisuuteenja etsikää tulevaisuuden mahdollisuudet panostamalla taantumassa tuotekehitykseen lamaantumisen sijaan.  

Tulevaisuuden matkalla olemme mielellämme apuna taloushallinnon, verotuksen ja yritysjärjestelyjjen kumppanina. 

Heikki Luukkonen
Asiantuntijapalvelut johtaja
Lakiekonomi/KTM, KLT
010 3216 708
heikki.luukkonen@rantalainen.fi

Riina Puranen
Advisor 
010 321 6809
riina.puranen@rantalainen.fi 

 

Ota yhteyttä