Rantalainen-konserniin kuuluva Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut kokkolalaisen Wiseo Taloushallinto Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat Tytti ja Marko Lehtosen omistama Yrityspalvelu Lexit Oy. Kokkolassa ja Kannuksessa toimiva Wiseo työllistää kahdeksan henkeä ja sen liikevaihto on noin 800 000 euroa.

”Wiseo on erikoistunut isojen toiminnanohjausjärjestelmää käyttävien yritysten taloushallintoon, joten se täydentää hyvin palvelutarjontaamme”, sanoo yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Wiseon asiakkaina ovat muun muassa litiumkemiantehdasta Kokkolaan rakentava kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö Keliber Oy sekä koelaitosta vedyn valmistamiseen suunnitteleva Hycamite TCD Technologies Oy. Keliberin investoinnin arvo on noin 600 miljoonaa euroa ja Hycamiten noin 30 miljoonaa euroa. Viime kesänä Keliberin pääomistajaksi tuli eteläafrikkalainen kaivos- ja metallinjalostusyhtiö Sibanye Stillwater.

”Yrityskaupan myötä pystymme vastaamaan entistä paremmin myös isojen asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin”, sanoo Wiseon toimitusjohtaja Marko Lehtonen.

Hänen mukaansa keskusteluja käytiin muidenkin ostajaehdokkaiden kanssa, mutta Rantalaisen kanssa arvot ja toimintatapa kohtasivat. Rantalaisen kanssa pystyttiin jatkamaan myös entisillä ohjelmistoilla, mikä oli iso helpotus henkilöstölle ja asiakkaille.

”Emme olisi tässä ilman työntekijöitämme. Iso organisaatio mahdollistaa heillekin ihan toisenlaiset kehittymis- ja uramahdollisuudet”, Lehtonen kertoo.

Lehtonen sanoo, että yrityksen myynti oli huojentava asia sen jälkeen, kun päätös oli tehty. Hän jatkaa myös itse Rantalaisen palveluksessa kolmenkymmenen vuoden yrittäjätaipaleen jälkeen.

”Taloushallintoala tulee kasvamaan eivätkä työt sieltä vähene digitalisaation takia, vaan pikemminkin päinvastoin. Rutiinitöiden automatisoinnin ansiosta työntekijät pääsevät keskittymään aidosti mielenkiintoisiin asioihin.”

Lisätietoja: Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Marko Lehtonen, toimitusjohtaja, Wiseo Taloushallinto Oy, puh. 040 504 8400 ja marko.lehtonen@wiseo.fi

Rantalainen on Suomen suurin kotimainen tilitoimisto, jonka asiakkaita palvelee 1 200 koulutettua ammattilaista. Konserni tarjoaa paikallisesti kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille ja muille organisaatioille.

Rantalaisen asiakkaina on noin 20 000 yritystä ja yhteisöä. Konsernilla on yhteensä yli 60 toimipistettä Suomessa ja Ruotsissa ja sen liikevaihto ylittää kuluvan vuoden aikana 110 miljoonaa euroa.

Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 62,3 %, Oy Oona Capital Ab 14,7 %, Rantalainen Yhtiöt Oy 7 % sekä johto ja avainhenkilöt 16 %.