Uuden taloushallinnon ohjelmiston valinta ja käyttöönotto ovat prosessi, joka vaatii aikaa sekä resursseja. Tämän vuoksi on hyvä tietää, mitä vaiheita ohjelmiston vaihtamiseen kuuluu ja kuinka voit hyödyntää tässä prosessissa alan ammattilaisia. Rantalaisen sovellustuen palvelupäällikkö Kuisma Puurunen on kiteyttänyt muutamia perusasioita, jotka tulisi ottaa huomioon.

Taloushallinnon ohjelmiston valinta

Oikean ohjelmiston valinnassa on hyvä huomioida oman liiketoiminnan erityispiirteet ja miettiä, vaatiiko liiketoiminta ohjelmistolta jotain tiettyjä ominaisuuksia.

– Yrityksen oma toimiala vaikuttaa siihen, mikä ohjelmisto tukee parhaiten yrityksen liiketoimintaa ja missä ohjelmistossa on tarvittavat ominaisuudet. Jos yritys tarvitsee esimerkiksi varastonhallintaa ja muita ominaisuuksia, se vaikuttaa luonnollisesti ohjelmistopäätökseen, Kuisma Puurunen kertoo.

Mitä resursseja minulta vaaditaan?

Jos uuteen ohjelmistoon päädytään tilitoimiston kanssa, Rantalaisen oma sovellustuki toimii asiakkaan apuna projektin alusta loppuun saakka. Projektin aluksi kartoitetaan tapauskohtaisesti yrityksen tilanne ja mietitään liiketoiminnalle paras ratkaisuehdotus. Tämän jälkeen Rantalaisen oma sovellustuki hoitaa käytännön siirrot ohjelmistojen välillä.

– Meidän vastuulla ovat kirjanpitoon liittyvät asiat, esimerkiksi yrityksen tilikartta ja kustannuspaikat. Me sovellustuessa varmistamme, että kaikki toimii moitteettomasti myös uudessa ympäristössä. Avustamme tietenkin mahdollisimman paljon myös rekisterien siirrossa, jotta siirto on mahdollisimman helppo ja sujuva asiakkaalle, Puurunen sanoo.

Asiakkaan vastuulle jää vain muutoksesta tiedottaminen sekä ohjelmistoon sitoutuminen omassa toiminnassaan.

– Asiakkaalle jää periaatteessa vain muutoksesta tiedottaminen omille sidosryhmille. Esimerkkitilanne voi olla, jos vaikka laskutusosoite muuttuu, niin toimittajia tiedotetaan muutoksista. Keskeisin asia yritykselle on luonnollisesti sitoutua muutokseen, Puurunen tiivistää.

Uuden ohjelmiston sujuva käyttö

Uuteen ohjelmistoon siirryttäessä on opeteltava ohjelmiston sujuva käyttö ja ominaisuudet. Tässä vaiheessa on huomattava etu, kun ohjelmiston käyttöön tarjotaan koulutus ja jatkuva opastus. Tutustu sähköiseen taloushallintoon.

– Käyttöönoton yhteydessä järjestämme ohjelmiston käyttöönottokoulutuksen ja sen jälkeen tarjoamme käytön aikaisen tuen. Kun järjestelmän käyttö aloitetaan, niin siinä vaiheessa yleensä herää kysymyksiä, joihin vastaamme. Autamme toki myös jatkossa erityistilanteissa, Kuisma Puurunen toteaa.

Haluatko tietää lisää taloushallinnon ohjelmistojen ja palvelupakettien ratkaisuista? Voit olla suoraan yhteydessä liiketoimintajohtajaamme Jussi Ala-Riskuun, 010 321 6746 tai jussi.ala-risku@rantalainen.fi.

Ohjelmiston valinnassa on hyvä konsultoida alan ammattilaista ja samalla pohtia yrityksen tarvitsemia palveluita. Rantalaiselta saat avaimet käteen -paketin uuteen ohjelmistoon siirtymisessä, sillä kartoitamme yrityksesi tilanteen tarkasti ja tarjoamme sinulle sopivan palvelukokonaisuuden.