Yritysverotus

Tunnetko verotuksen kiemurat? Eipä hätää. Me tunnemme, ja oijomme kiemurat suoriksi sinullekin. Kotimaan lisäksi me hoidamme myös kansainvälisten yritysten verotusasiat Suomessa.

Asiantuntija apuna yrityksen verotuskysymyksissä

Yritysvero ja verotus ovat monimutkaisiakokonaisuuksia, joissa pelkkä yrityksen veroihin keskittyminen ei riitä. Onnistunut verosuunnittelu (ts. verotuksen optimointi) edellyttää sekä yrityksen että yrittäjän ja yrityksen omistajien verotuksen huomioimista kokonaisuutena.

Yrittäjäomistajien ja yrityksen verotusta suunniteltaessa omistajien tulojen jakaminen palkkatuloon ja yrityksestä saatavaan pääomatuloon on keskeisessä asemassa. Verotuksellisesti edullisin ratkaisu saadaan useimmiten laskemalla näiden kahden tulolajin kesken optimaalinen yhdistelmä.

Yrittäjän henkilökohtaisessa verotuksessa ja yritykseen kohdistuvassa veroriskissä olennaisessa osassa ovat erilaiset etuudet, joita yrittäjä saa yrityksestä. Tällaisia ovat muun muassa auto- ja asuntoetu sekä yrityksen mahdollisesti omistamat varsinaiseen yritystoimintaan kuulumattomat loma-asunnot ja veneet, joiden käyttö voidaan katsoa luontoiseduksi yrittäjälle.

Eri yhtiömuotoja verotetaan hyvinkin eri tavalla

Verotuksessa osakeyhtiöt ja henkilöyhtiöt eli kommandiittiyhtiö ja avoin yhtiö poikkeavat huomattavasti toisistaan. Vastaavasti toiminimen kohdalla verotussäännöt ovat hyvin erilaiset ja sisältävät muun muassa rajoitteita yrittäjän puolisolle ja samassa taloudessa asuville lapsille maksettaviin korvauksiin.

Veroasiantuntijamme auttavat yrittäjiä muun muassa näissä veroasioissa:

  • Verotuksen optimointi
  • Yrityksen tuloverotus
  • Osinkojen verotus
  • Osakeyhtiön ja henkilöyhtiön verotus

Haasteellisempiin kysymyksiin haemme verotuksesta ennakkoratkaisut, jotta verotus voidaan varmistaa etukäteen. Olemme asiakkaan tukena myös verotarkastuksissa ja huolehdimme tarvittaessa verovalituksista ja -oikaisuista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteystiedot

Juho Heikkinen

Veroasiantuntija, yritysjärjestelyt ja sukupolvenvaihdokset

010 321 6731

Mikko Heiskanen

Veroasiantuntija, arvonlisäverotus ja yritysverotus

010 321 6738