Rantalainen on tänä vuonna tukemassa lahjoituksella tärkeää työtä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Kuvassa Iceheartsin toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki.

Iceheartsin toiminta on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovat tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen.

”Lasten ja nuoten syrjäytyminen on vakava ongelma, johon tulisi kiinnittää huomiota. Rantalainen haluaa olla tukemassa lahjoituksella tärkeää työtä, jota Icehearts ry tekee syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten hyväksi” kertoo Risto Iivonen, Rantalainen Helsingin toimitusjohtaja.

Rantalaisen lahjoitus käytetään Iceheartsin perustoimintaan eli lasten harrastuskuluihin, kuten jäävuoroihin, välineisiin ja salivuoroihin sekä muihin lasten toiminnan kuluihin ja leirikuluihin. Osa lahjoituksesta käytetään myös erityisesti Oulun joukkueen tukemiseen.

Luotettavat ja ammattitaitoiset Icehearts-kasvattajat ja -ohjaajat ovat mukana lasten elämässä niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Icehearts-toiminta näkyy koulussa konkreettisesti monella positiivisella tavalla.  Icehearts-kasvattaja on odotettu ja tuttu vieras koko kouluyhteisölle. Kasvattajat ovat mukana koulun arjessa esimerkiksi oppitunneilla kannustamassa, auttamassa ja ylläpitämässä opiskelurauhaa. He tukevat toiminnallaan koko luokan opiskelua ja opettajan työtä.

”Icehearts on tärkeä yhteiskuntaan positiivisesti vaikuttava toimija, ja haluamme olla mukana tukemassa tätä työtä lahjoituksella. Tämän lisäksi osallistumme vuosittain Iceheartsin järjestämään hyväntekeväisyysjalkapalloturnaukseen, jossa pelaamme Iceheartsin kanssa yhteisellä joukkueella ” Risto Iivonen tiivistää.

Icehearts ry on aloittanut toimintansa jo vuonna 1995, ja sen perustivat poika ja isä, Ville ja Ilkka Turkka. Toimintamallin perustamisesta lähtien tavoitteena on ollut valtakunnallinen järjestö, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi mahdollisuuden harrastaa ja tuntea olevansa osa yhteisöä. Tällä hetkellä Iceheartsilla on 30 joukkuetta kymmenellä eri paikkakunnalla.

Voit tutustua toimintaan Iceheartsin verkkosivuilla: https://www.icehearts.fi/.  Yksittäiset henkilöt voivat ryhtyä myös Icehearts-toiminnan sydänkummiksi: https://www.icehearts.fi/toiminnan-tukeminen/