Taloushallintopalveluita tarjoava Rantalainen on ostanut helsinkiläisen RSM Finland Accounting Oy:n liiketoiminnan. Myyjinä ovat RSM Finland Group Oy, jonka pääosakkaita ovat Urpo Pirilä ja Seppo Suontausta, sekä Helena Laakson omistama KLT Taloushallinto Oy. Kaupassa Rantalaiselle siirtyy 1,25 miljoonan euron liikevaihto ja 11 työntekijää.

”Kauppa vahvistaa Rantalaisen asiantuntemusta kansainvälisesti toimivien asiakkaiden taloushallintopalveluissa ja tuo erityisosaamista konkurssipesien kirjanpitoon”, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

RSM Finland on maailman kuudenneksi suurimman tilintarkastusketju RSM Internationalin jäsen. RSM Finland Accounting on hoitanut RSM Finland -konsernin kirjanpidon ja RSM-ketjun kautta tulleet kirjanpitoasiakkaat.

Kolmannes RSM Finland Accountingin asiakkaista on Suomessa toimivia suuria ulkomaisia yhtiöitä tai pörssiyhtiöitä, joille se tuottaa taloushallinnon palveluita niiden omissa toiminnanohjausjärjestelmissä. Yritys on myös Suomen johtava konkurssipesien kirjanpitoon erikoistunut tilitoimisto erityisesti tilanteissa, joissa konkurssipesä jatkaa liiketoimintaa.

RSM Finland Groupin hallituksen puheenjohtaja Seppo Suontausta sanoo, että ajankohta kirjanpitopalveluiden myynnille oli sopiva ja isompien toimijoiden mielenkiinto yhtiötä kohtaan kova.

”Halusimme keskittyä tilintarkastukseen ja erityistilintarkastukseen sekä niihin liittyviin asiantuntijapalveluihin. Myös yhteistyömahdollisuudet Rantalaisen kanssa etenkin yritysjärjestely- ja veroneuvontapalveluissa kiinnostivat meitä.”

RSM Finland Accountingilla on ollut toimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Yhtiön toimitusjohtaja ja osakas Helena Laakso sanoo, että tilitoimistobisnes tarvitsee erilaisia prosesseja ja työmenetelmiä kuin konsernin muut liiketoiminta-alueet.

”Tilitoimiston näkökulmasta puhtaasti taloushallintopalveluiden tuottamiseen keskittynyt toimija pystyy parhaiten kehittämään toimintaa eteenpäin.”

Laakso sanoo, että myös Rantalaisen tapa arvostaa työntekijöitä ja heidän panostaan liiketoiminnan onnistumisessa vakuutti myyjät. Hän jatkaa Rantalaisen palveluksessa myydyn yksikön vetäjänä.

 

Lisätietoja: Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Seppo Suontausta, hallituksen puheenjohtaja, RSM Finland Group, puh. 040 508 5036 ja seppo.suontausta@rsm.fi