Rantalaisen tekemässä HR-kartoituksessa käydään läpi konkreettisesti arjen työelämän henkilöstötietojen hallinnointiin liittyviä vaaran paikkoja. Kartoitus pitää sisällään henkilötietojen käsittelemiseen, säilyttämiseen ja arkistointiin liittyviä asioita. Sen lisäksi kiinnitetään huomiota käyttöoikeuksiin, tietojen saavutettavuuteen sekä juridiseen puoleen, kuten henkilörekisterikuvauksiin liittyviin asioihin. Kartoituksessa huomioidaan myös palkkahallintoon liittyviä asioita, kuten vaarallisia työyhdistelmiä ja tietojen toimittamisen käytäntöjä.

Kartoituksessa selvitetään myös raportoinnin nykytilaa, tarvetta osaamisresurssien ylläpitoon tai esihenkilöille järjestelmästä lähteviin automaattisiin muistutuksiin sekä mahdollisten kumppanien ja järjestelmätoimittajien kanssa tehtävää yhteistyötä. Lisäksi tarkastellaan myös sitä, miten toimitaan, jos jokin riskeistä kuitenkin toteutuu.

 

Tunnetko riskit henkilöstötietojen hallinnassa? Katso webinaaritallenteemme!

 

Ketkä kartoitukseen osallistuvat?

HR-kartoituksia tekevät Rantalaisen asiantuntijat, joilla on pitkä HR-puolen kokemus. Asiakkaan puolelta kartoitukseen osallistuvat yleensä niin HR-vastaavat, esihenkilöt kuin IT-puolikin.

Mikäli kartoituksessa ilmenee juridista konsultointia vaativia asioita, ohjaamme asiakkaan kumppanimme HR Legalin puoleen.

 

Miksi HR-kartoitus?

  1. Tunnistatte, mitä asioita henkilöstöhallinnan riskeihin sisältyy – ja saatte hyvän kokonaiskuvan siitä, onko kaikki asiat otettu huomioon.
  2. Teidän omat prosessinne käydään läpi, jolloin tunnistettuja riskejä ja epäloogisuuksia on helppo lähteä työstämään eteenpäin.
  3. Saatte selkeän liikennevalomallin raportin siitä, miten riskit henkilöstötietojen hallinnassa arkipäiväisessäkin toiminnassa on yrityksessänne hoidettuna. Saatte myös käsityksen, mihin asioihin mahdollisesti vielä tulisi kiinnittää huomiota.
  4. Kuulette, miten HR-työkalut ja muut järjestelmät voivat helpottaa esihenkilöiden arkea, myös henkilöstötietojen hallinnan näkökulmasta. Kiinnostaako esihenkilötyön helpottaminen HR-järjestelmien avulla? Katso aiempi webinaaritallenteemme!
  5. Saatte vaihtoehtoisia ratkaisuehdotuksia sekä tarpeittenne mukaan tarjouksen kokonaispalvelusta.

 

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous HR-kartoituksesta!