Yrityskauppa ja sukupolvenvaihdos

Yrityskauppa ja sukupolvenvaihdos ovat merkittäviä yritystoiminnan käännekohtia, joissa on hyvä konsultoida asiantuntijaa. Yrityskauppa ja siihen liittyvät tilanteet vaativat usein alan asiantuntijan näkemystä. Saat apua yrityskauppoihin Rantalaisen asiantuntijoita, sillä he ovat toteuttaneet lukemattomia sukupolvenvaihdoksia ja yrityskauppoja.

Yrityksen ostaminen ja sukupolvenvaihdos sujuvat jouhevasti ulkopuolisen asiantuntijan kanssa

Yrityksen ostaminen tai siirtäminen sukupolvelta toiselle ovat monelle yrityksellä ajankohtainen asia jossain kohtaa. Kirjanpidon, verotuksen, yhtiölainsäädännön ja verotuksen yhteensovittaminen ja ennakointi on yritysjärjestelyissä tärkeää. Kokenut asiantuntija osaa ottaa huomioon myös yritysostoon ja sukupolvenvaihdokseen liittyviä tunnelatauksia.

Yrityskauppa on aina suuri tapahtuma, joten se on hyvä hoitaa kunnolla huomioiden lainsäädännölliset asiat.  Avustamme tarvittaessa osakekaupan, omien osakkeiden ostamisen, liiketoimintakaupan, lahjoituksen, osakevaihdon tai muun luovutuksen toteuttamisessa. Vaikeammissa tapauksissa etsimme täydentävää osaamista laajasta yhteistyöverkostostamme.

Yritysosto, yrityksen myyminen ja sukupolvenvaihdos ovat tilanteita, jotka kannattaa lähteä suunnittelemaan hyvissä ajoin, jotta projekti saadaan maaliin tavoiteajassa. Rantalaisen asiantuntijat huolehtivat sukupolvenvaihdoksen ja yrityskaupan menestyksekkäästä toteutumisesta.

Lue, mitä kannattaa ottaa huomioon yrityksen sukupolvenvaihdoksessa.

Yrityksen myynti ja huomioitavat asiat

Palvelukokonaisuutemme määräytyy aina asiakastarpeen mukaan ja niissä otetaan huomioon muun muassa seuraavat asiat:

  • Onko kyseessä osakekauppa vai liiketoimintakauppa?
  • Onko kyseessä lahja, ennakkoperintö vai testamentti?
  • Osakeyhtiöiden omien osakkeiden hankkimiset ja lunastamiset sekä osakevaihdot
  • Sukupolvenvaihdoshuojennukset
  • Yrityksen arvonmääritys
  • Verotusnäkökulmat
  • Ostokohteen tarkistaminen (Due Diligence)
  • Kohteen haltuunotto

Lue myös asiantuntijamme vinkit, miten valmistautua yrityskauppaan.

Tutustu tarkemmin myös muihin sukupolvenvaihdoksiin liittyviin yritysjärjestelyihin: yritysjärjestelyt ja yritysrahoitus.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteystiedot

Heikki Luukkonen

Johtaja, Verotus ja yritysjärjestelyt

010 321 6708