Suomen Palloliitto

Huuhkajien menestys ei jää kiinni taloushallinnosta

Suomen Palloliitto hioi ja automatisoi taloushallinnon prosessejaan yhdessä Rantalaisen kanssa. Uudistettu palvelutuotanto on valmiina ottamaan vastaan Palloliiton organisaatiomuutoksen ja EM-lopputurnauspaikan tuoman lisävolyymin taloushallinnossa.

Suomen Palloliitto

-Budjetti 39,7 milj. euroa

-135 työntekijää

-85 000 vapaaehtoista

Suomen suurin urheilun lajiliitto

-900 seuraa

-136 000 rekisteröityä pelaajaa

Talouspäällikkö, KTM Jonna Vaarnanen päätyi pari vuotta sitten töihin rakkaan harrastuksensa pariin Suomen Palloliittoon. Hän oli pelannut jalkapalloa lapsesta saakka, ensin kyläfutista Porvoossa ja siirtynyt sieltä Puistolan Urheilijoiden kautta HIFK:n harrastefutikseen. Nykyään Vaarnanen toimii HIFK:ssa myös joukkueenjohtajana poikansa joukkueessa.

Nuorempana hyökkääjän paikkaa pelannut Vaarnanen sanoo pitäneensä aina luvuista. Nyt hän tekee tiimeineen kaikkensa tukeakseen EM-kisaorganisaatiota ja maajoukkuetta, ettei Suomen menestys jäisi ainakaan taloushallinnosta kiinni.

Huuhkajien saavutus näkyy liiton taloudessa niin, että Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) maajoukkueelle myöntämästä yli yhdeksän miljoonaan euron palkintosummasta voittoa jää reilut neljä miljoonaa euroa. Se käytetään neljän vuoden aikana Palloliiton luottamuselinten myöhemmin määrittämällä tavalla kesällä 2020 käynnistyvän uuden strategiakauden aikana.

 

Volyymit kasvavat

Vuodenvaihteessa Palloliitto sai 50 työntekijää lisää, kun se yhdistyi piirien kanssa yhdeksi organisaatioksi. Yhdistymisen tavoitteena on siirtää resursseja hallinnosta kentälle ja harmonisoida liiton palvelutuotantoa siten, että jalkapallon harrastaminen olisi lähtökohdiltaan samanlaista kaikkialla Suomessa.  Organisaatiomuutos kasvattaa taloushallinnon volyymeja niin paljon, että Palloliitto kilpailutti jo aiemmin taloushallinnon palveluntuottajansa. Uudeksi toimittajaksi valittiin Rantalainen.     − Haimme isoa palveluntuottajaa, jolla on paitsi asiantuntemusta ja toimitusvarmuutta myös kokemusta prosessien kehittämisestä ja automatisoinnista, Vaarnanen sanoo.

Haimme isoa palveluntuottajaa, jolla on paitsi asiantuntemusta ja toimitusvarmuutta myös kokemusta prosessien kehittämisestä ja automatisoinnista.

Jonna Vaarnanen, Talouspäällikkö, Suomen Palloliitto

Räätälöidyt raportit

Tilitoimiston vaihdoksen jälkeen Palloliiton taloushallintoon on hankittu uusia ohjelmia ja automatisoitu monia sellaisia toimintoja muun muassa myyntilaskutuksessa ja matkalaskujen käsittelyssä, jotka veivät aiemmin paljon aikaa Vaarnasen tiimiltä.

− Taloushallintojärjestelmän käyttäjien määrä kasvaa, kun vastedes jokainen tarkastaa omat ostolaskunsa ja tekee myös matkalaskunsa itse suoraan järjestelmään, Vaarnanen sanoo.

Hän kehuu Rantalaisen konversiotiimin suoritusta järjestelmänvaihdoksen yhteydessä. Viimeinen palanen järjestelmäuudistuksessa on raportointi, jossa ollaan ottamassa käyttöön Rantalainen BI-raportointipalvelua budjetointi- ja HR-osioineen.

Vaarnasen mielestä raportointia kehitettäessä on tärkeää tunnistaa käyttäjien tarpeet taloushallinnossa. Miten ihmiset pystyvät parhaiten ohjaamaan toimintaansa niin, että he pysyvät budjetissa?

− Siihen ei välttämättä riitä yksi raportti, vaan käyttäjät haluavat enemmän. Meilläkin on neliportainen hierarkia ja kustannuspaikkoja todella paljon, hän sanoo.

 


Lue lisää asiakastarinoitamme