Lahden Ovi Oy

Lahden Oven toimitusjohtaja Markku Juvonen ei jäänyt odottamaan väistämätöntä, vaan meni viime syksynä tilitoimistoonsa tutustumaan sähköiseen taloushallintoon − eikä vaihtaisi enää takaisin entiseen.

Haaste

Lahden Ovi Oy:n toimitusjohtaja Markku Juvonen oli aiemmin tiukasti sidottu yrityksen toimitiloihin Lahdessa. Yksi hänen riesoistaan oli paperilaskujen maksaminen. Lisäksi yrityksellä on ollut tarvetta tarkistaa tai selailla vanhoja laskuja.

Ratkaisu

Rantalaisen kautta Lahden Ovi Oy:lle otettiin käyttöön sähköisen taloushallinnon ohjelmisto. Nyt Juvonen voi hyväksyä ostolaskut mistä ja milloin tahansa. Lisäksi hän voi etsiä tekemiään myyntilaskuja tai maksamiaaan ostolaskuja suoraan internetselaimelta.

Irti paperin kahleista

Lahden Ovi Oy:n toimitusjohtaja Markku Juvonen tykkää matkustella. Sen takia hän juoksee jokavuotisen maratoninsakin aina ulkomailla.

Yrittäjänä Juvonen on kuitenkin aika tiukasti sidottu yrityksensä toimitiloihin Lahden Mukkulassa.

Yksi hänen riesoistaan ennen sähköistä taloushallintoa oli laskujen maksaminen. Paperilaskut piti tarkastaa manuaalisesti, ja se meni vaikeaksi, jos hän oli pitkään poissa toimistolta.

– Nyt pystyn hyväksymään laskut maksuun mistä päin maailmaa tahansa vaikka kännykällä, hän sanoo.

”Pystyn hyväksymään laskut maksuun mistä päin maailmaa tahansa vaikka kännykällä.” – Toimitusjohtaja Markku Juvonen

Ennakkoluulot karisivat

Lahden Ovi siirtyi sähköiseen taloushallintoon lokakuussa 2016. Juvosen kiinnostus taloushallinnon sähköistämiseen oli kasvanut pikkuhiljaa sitä mukaa, kun hänen asiakkaansa olivat yksi toisensa perään siirtyneet verkkolaskutukseen.

Juvonen kävi ensimmäisenä tutustumassa taloushallinnon ohjelmaan tilitoimistossaan Rantalaisen Lahden toimistossa. Siellä monet hänen ennakkoluuloistaan karisivat.

– Siirtyminen sähköiseen taloushallintoon ei vaatinutkaan kalliin kirjanpito-ohjelman hankkimista ja asentamista tietokoneille, ja ohjelman käyttökin oli kohtalaisen yksinkertaista, Juvonen kertoo.

Sähköinen taloushallinto toimii Internetissä pilvipalveluna, johon käyttäjä kirjautuu tunnuksilla omalta päätelaitteeltaan.

Samalla Juvonen pääsi eroon helposti hukkaantuvista käteismaksu- ja pankkikorttikuiteista. Nyt hän ottaa kuitista kuvan puhelimellaan, lähettää sen kirjanpitäjälleen ja heittää kuitin roskiin.

– Välillä tulee tilanteita, että pitää tarkistaa vanhoja asioita: mitä joku tavara tai palvelu on maksanut tai ketä on laskutettu ja kuinka paljon. Nyt löydän tiedot nopeasti yhdestä paikasta milloin ja missä vain, mikä säästää paljon aikaani verrattuna entiseen mappien selaamiseen, Juvonen sanoo.

Hän uskoo, ettei sähköiselle taloushallinnolle ole muutaman vuoden päästä enää vaihtoehtoa. Sen vuoksi kenenkään ei kannata jäädä odottelemaan väistämätöntä, vaan tarttua toimeen.

– Itse pääsin alkuun puolen päivän käyttökoulutuksella. Sen jälkeen riitti eteenpäin pääsemiseksi muutama kerta puhelinneuvontaa, Juvonen sanoo.

www.lahdenovi.fi

(Julkaistu 20.4.2017, kuvassa: Lahden Ovi Oy:n toimitusjohtaja Markku Juvonen, kuva: Tarmo Valmela.)

Tietoisku

1 milj. euroa

Liikevaihto

9

Työntekijää

Etelä-Suomi

Markkina-alueena