Webinaaritallenne: Koronan vaikutukset työsuhteissa

Koronan vaikutukset yritysten toimintaan ovat kiistattomat. Yksi keino sopeuttaa yrityksen toimintaa väliaikaisesti ovat lomautukset. Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat linjanneet myös poikkeustoimia.  

Perjantaina 27.3. järjestetty webinaarimme tarjoaa kattavan tietopaketin lomautuksista työlainsäädännön ja hyvien henkilöstöhallinnon käytäntöjen osalta.  

Webinaarissa kerroimme myös työnantajan oikeuksista ja velvoitteista lomautustilanteessa, sekä lomautuksen perusteista, menettelytavoista ja vaikutuksista muun muassa palkanmaksuvelvoitteeseen.

 Sisältö: 

  • Milloin työnantajalla on oikeus lomauttaa työntekijä, mitä lomautus tarkoittaa ja minkälaista menettelyä lomautusten toteuttaminen vaatii? Miten lomautus vaikuttaa työsuhteen osapuolten oikeuksiin ja velvollisuuksiin? 
  • Mitä vaihtoehtoja lomautuksille voi olla? Joustavatko vuosilomat, työvuorot tai saldovapaat erityistilanteissa? 
  • Työnteon estyminen ns. force majeure -tilanteissa 
  • Koronaan liittyvät poissaolot ja työnantajan palkanmaksuvelvollisuus  
  • Muut järjestelyt ja erityiskysymykset, kuten etätyö ja työturvallisuusnäkökulmat 

 Asiantuntija-esittely: 

Asiantuntijana toimii työsuhdejuristi ja HR-konsultti Anna-Maria Wassman. Anna-Marialla on yli 10 vuoden kokemus vaativista HR- ja työsuhdeasioista. Hän on toiminut erilaisissa tehtävissä HR:ssä ja työsuhdejuridiikan parissa niin yritysmaailmassa kuin työmarkkinajärjestössäkin. Anna-Marian erityisosaamiseen kuuluvat erilaiset henkilöstöjärjestelyt, paikallinen sopiminen sekä työsuhteen pelisäännöt ja työsuhdeasiat yleisesti. 

 

 

Katso webinaaritallenne

Katso muut palkkahallinnon ja HR:n webinaaritallenteemme