Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Lahti on ostanut jyväskyläläisen Tilitalo Aaltonen Oy:n liiketoiminnan. Myyjänä on yrityksen perustaja Tuula Aaltonen. Yritys työllistää Jyväskylässä ja Jämsässä yhteensä kolmetoista henkeä ja sen liikevaihto oli huhtikuussa päättyneellä tilikaudella noin 795 000 euroa.

”Rantalainen on jo pitkään suunnitellut laajentumista Jyväskylään. Pääsimme nyt samalla Jämsään, jossa on Himoksen takia paljon Rantalaisen toimialaosaamiseen kuuluvaa matkailu- ja ravintolatoimintaa”, sanoo yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Hänen mukaansa taloushallintoalalla ostajien nykyään tavoittelemat yritykset ovat Tilitalo Aaltosen kaltaisia digitalisoituneita alan toimijoita.

”Tässä on tapahtunut parissa vuodessa voimakas jakautuminen tilitoimistokentässä eli kauppaa käydään enää alan digitoimijoista.”

Martikainen sanoo, että paperitaloudessa pitäytyviä yrityksiä pidetään ylipäänsä riskinä taloushallintoalalla. Hän uskoo, että osa tilitoimistoista tulee hylkäämään paperiasiakkaat viimeistään siinä vaiheessa, kun EU digitalisoi arvonlisäverotuksen.

Aaltosen mukaan Jyväskylän seutu on kasvava markkina-alue, jossa yrityksillä on valinnanvaraa myös tilitoimistopalveluissa. Vuonna 1998 perustetulla Tilitalo Aaltosella on noin 300 asiakasta ja erityisosaamista rakennusalan ja perustajaurakoinnin kirjanpidosta.

Aaltonen halusi, että siinä vaiheessa, kun hän luopuu liiketoiminnasta, muutokset asiakkaille ja henkilöstölle ovat mahdollisimman vähäisiä.

”Rantalainen käyttää samoja kirjanpidon ja palkanlaskennan ohjelmistoja kuin mekin. Lisäksi Rantalainen on kotimainen yritys, jonka arvot ja toimintatavat koen omakseni”, Tuula Aaltonen kertoo.

Hän pitää tärkeänä, että Rantalaisella arvostetaan myös pieniä yrityksiä. ”Suomessa yli 90 prosenttia yrityksistä on mikroyrityksiä, joiden on myös saatava osaavaa palvelua tilitoimistoilta.”

Aaltosen mielestä taloushallintoalan tulevaisuus näyttää valoisalta. Yrittäjät osaavat nykyään vaatia tilitoimistoilta erilaisia palveluja, kuten hr- ja talouspäällikköpalveluja, ja tilitoimistot otetaan neuvonantajina mukaan yritysten kehittämiseen. Lisäksi suuremmat tilitoimistot laajenevat toimintaansa ulkomaille. Itse hän jatkaa Rantalaisella ainakin syksyyn saakka ja siirtyy sen jälkeen työskentelemään uuden liikeidean parissa.

Lisätietoja:
Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Tuula Aaltonen, toimitusjohtaja, Tilitalo Aaltonen, puh. 044 722 5490 ja tuula.aaltonen@tilitaloaaltonen.fi

 

Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jonka asiakkaiden käytössä on yli tuhannen koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat ja nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille.

Konsernin liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja sen asiakkaina on noin 18 000 yritystä. Ihmisläheinen palvelu on tarjolla yli 60 paikkakunnalla ja digitaalisesti.

Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 64 %, Oona Capital 15 %, Rantalainen Yhtiöt 7 % sekä johto ja avainhenkilöt 14 %.