Pernilla Granholm

Kuka?

Pernilla Granholm työskentelee taloushallinnon asiantuntijana Rantalaisen Mustasaaren toimistolla Vaasassa ja on työskennellyt tilitoimistoalalla vuodesta 2007.

3 parasta asiaa työssä:

  • Työkaverit
  • Mahdollisuus etä- ja lähityöhön
  • Joustava työaika

Parasta Rantalaisella:

Hyvät henkilöstöedut ja kaksikielisyys.

Pernilla Granholm työskentelee taloushallinnon asiantuntijana Rantalaisen Mustasaaren toimistolla Vaasassa ja on työskennellyt tilitoimistoalalla vuodesta 2007. Alalla on tapahtunut paljon muutoksia ja siitä on tullut entistä digitaalisempi. Aluksi digitaalisuus tuntui Pernillasta hieman haastavalta.

”Aikaisemmin halusin hoitaa kaikki asiat paperilla, koska olen työskennellyt sillä tavoin niin monen vuoden ajan. Mutta nyt olen huomannut miten sujuvaa kaikki on digitaalisesti. ”

Pernillalla on kuitenkin edelleen muutamia asiakkaita, jotka haluavat kirjanpitonsa hoidettavan paperilla ja sekin toimii hyvin.

”Muutamat asiakkaat haluavat hoitaa asiat paperimuodossa ja heidän kohdallaan se toimii parhaiten niin. Meille asiakkaat ovat keskiössä, joten hoidamme kirjanpidon heille sopivimmalla tavalla.”

Pernilla kokee, että yksi digitalisaation haittapuolista on se, että hän ei enää tapaa asiakkaitaan yhtä usein kuin aikaisemmin.

”Alan muuttuessa entistä digitaalisemmaksi huomaan kaipaavani asiakkaiden tapaamista. Aikaisemmin tapasin asiakkaitani vähintään kerran kuukaudessa, kun he tulivat toimistolle tuomaan materiaalinsa kirjanpitoa varten. Nykyään tapaan heitä paljon harvemmin tai en lainkaan, sillä kaikki hoidetaan digitaalisesti.”

Vaihtelevat työtehtävät ovat plussaa

Taloushallinnon asiantuntijan työ on melko itsenäistä ja siinä saa paljon vastuuta, mutta tarvittaessa saa aina myös apua.

”Hoidan kaikkia kirjanpitoon liittyviä työtehtäviä: tavallista kuukausittaista kirjanpitoa, tilinpäätöstä ja myös jonkun verran veroilmoituksia. Pääasiassa työskentelen itsenäisesti, mutta keskustelemme paljon esihenkilöni kanssa. Esihenkilöni vastaa asiakkaitteni kysymyksiin ja auttaa muun muassa verotuksellisten kysymysten kanssa. Arvostan sitä, että esihenkilöillämme on aina aikaa auttaa meitä.”

Pernillalla on erilaisia asiakkaita useilta aloilta.

”Asiakkaina minulla on sekä osakeyhtiöitä että yksityisiä elinkeinoharjoittajia. Yhtä suurempaa asiakasta lukuun ottamatta asiakkaani ovat enimmäkseen melko pieniä yrityksiä, esimerkiksi taksinkuljettajia ja rakentajia. Vaihtelevissa asiakkaissa on se hyvä puoli, että silloin pääsee oppimaan lisää eri aloista. Olisikin mukavaa saada jatkossa vielä lisää erilaisia asiakkaita, jotta saisi vieläkin enemmän vaihtelua.”

Ison yrityksen edut

Mustasaaren toimistosta tuli osa Rantalaista vuonna 2021 ja sen myötä Pernilla työskentelee nykyään pienen paikallisen toimiston sijaan yhdessä Suomen suurimmista tilitoimistoista. Pernilla on kokenut muutoksen positiivisena ja että sen kautta on tullut paljon uusia etuja, kuten kattavat koulutusmahdollisuudet.

”Liittyessämme osaksi Rantalaista olemme saaneet käydä paljon enemmän koulutuksia kuin ennen ja se on ollut positiivista. Meillä on ollut alakohtaisia koulutuksia ja koulutuksia Rantalaisella työskentelyyn liittyen. Haluan aina oppia uutta. Isossa yrityksessä on paljon osaavia ammattilaisia, jotka voivat pitää sisäisiä koulutuksia ja se on mahtavaa.”

Rantalainen on kaksikielinen yritys ja Pernilla on kiitollinen, että voi työskennellä myös ruotsiksi.

Rantalainen tarjoaa paljon joustoa

Rantalainen tarjoaa kattavat etätyömahdollisuudet ja henkilöstö voikin tilata kotiinsa sähköpöydän ja työtuolin työnantajan piikkiin. Niin myös Pernilla on tehnyt.

”Etätyömahdollisuus on todella hyvä ja se on parantunut huomattavasti, kun meistä tuli osa Rantalaista. Olen tilannut Rantalaisen kustantaman sähköpöydän kotitoimistolleni ja teen etätöitä noin kerran viikossa.”

Rantalaisella on myös mahdollista valita työaikansa melko vapaasti.

”Työskentelen itse oikeastaan aina toimistoaikoina eli klo 8–16, mutta on hienoa, että Rantalaisella todella saan tehdä töitä joustavasti ja töihin voi tulla myöhemminkin kuin kahdeksalta. Tiettyinä aikoina tulee olla tavoitettavissa, mutta muuten työaikansa saa valita itse, mikä on mukavaa. Minulla on lapsia ja on mahtavaa voida hyödyntää joustavaa työaikaa tarpeen mukaan.”

 

Lue myös muiden Rantalaisten uratarinoita