RAN Trainee 2023

Ansök till Rantalainens trainee-program. Ansökan är öppen 11.–30.4.2023!

I enlighet med vårt kundlöfte ‘Kunskap för framtiden’ vill vi vara vägvisare inom ekonomiförvaltningsbranschen och söker återigen efter nya personer till oss. Den vi söker har entusiasm att lära sig mer om ekonomiförvaltningsbranschen och har mångsidiga IT-kunskaper och motivation att utvecklas till framtidens toppexpert. Följ med och bli en del av Rantalainens framgångssaga!

RAN Trainee 2024

RAN Trainee 2023-program

För vem?

RAN Trainee-programmet är för studerande i slutskedet av sina studier eller nyutexaminerade som vill utvecklas till toppexperter inom sitt område. Beroende på uppgiften kan din inriktning vara till exempel ekonomiförvaltning, löneadministration, försäljning eller IT. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av tjänsten du söker utan vi värdesätter alla typer av tidigare erfarenhet, inom arbetslivet och till exempel med fritidsintressen eller volontärarbete.

Varför Rantalainen?

Rantalainen är marknadsledare inom redovisningsbranschen i Finland och växer kontinuerligt. Inom redovisningsbranschen gör vi viktigt arbete för att stödja framgången för våra tusentals kundföretag. Vi har redan cirka 1 200 anställda på mer än 60 kontor runt om i Finland och i Stockholm. Vår mångsidiga och växande organisation erbjuder utmärkta karriär- och utvecklingsmöjligheter för personer i början av sin karriär.

Inom branschen går vi allt mer i riktning mot automation, rådgivningstjänster och konsultering. Branschövergripande kompetens behövs ännu mer för att vi ska kunna förse våra kunder med nya lösningar för deras behov inom ekonomiförvaltning och personaladministration. Din roll är att kombinera din aktuella kompetens och viljan att lära och utvecklas med denna helhet.

Berätta om dina kunskaper och vad som motiverar dig, så gör vi det möjligt för dig att få en roll där du får visa din kompetens!

RAN Trainee 2023-karriärutveckling

I programmet ingår lärande på jobbet i ditt eget team och gemensamma utbildningsläger för alla trainee-praktikanter. I teamet skräddarsys arbetsuppgifter för varje person så att de passar deras schema, utbildning och kompetens. Om du inte har tagit examen ännu kan du flexibelt slutföra dina studier eller göra en saknad praktik medan du arbetar.

Utbildningslägren kommer att anordnas under hösten 2023 och tidig vinter 2024. Utbildningarna ger dig en grundlig introduktion till ekonomiförvaltningsbranschen och att arbeta hos Rantalainen. På lägren kan du även lära känna andra trainee-praktikanter och Rantalainens experter!

Trainee-programmet pågår till slutet av mars 2024. Vårt mål är att tillsammans med dig hitta en uppgift och att du kan bli tillsvidareanställd hos oss efter trainee-programmet.

Lön

RAN Trainee-programmet är avlönad. Rantalainen betalar lön enligt Ekonomiförvaltningens kollektivavtal.

Ansökan och arbetsuppgifter

Genom att klicka på trainee-uppgiften hittar du mer information om uppgiften och ansökningsformuläret.

Uppgifter för RAN Trainee 2023-programmet:

 

Vad önskar vi av dig?

 • Positiv inställning och vilja att utvecklas.
 • God kundservice- och kommunikationsförmåga.
 • Studier i slutskedet eller examen inom ett område som är lämpligt för uppgiften.
 • Intresse för ekonomiförvaltning.
 • Positiv attityd mot förändring.
 • Förmåga att lära dig olika system.

Vad erbjuder vi dig?

 • Avlönat trainee-program.
 • Intressanta och mångsidiga arbetsuppgifter.
 • Branschens experter som kollegor.
 • Omfattande karriärmöjligheter.
 • En stabil och pålitlig arbetsgivare.
 • Möjlighet att lära känna ekonomiförvaltningsbranschen och nätverka.
 • Moderna och flexibla arbetssätt.

Urvalsprocess och -kriterier

1) Ansökan

I din ansökan ska du berätta om din studiebakgrund, kompetens relaterad till tjänsten, eventuella tidigare arbetslivserfarenhet och motivation för uppgiften du söker.

Ansökningstiden för programmet är 11.4.–30.4.2023.

2) Intervjuer

Vi genomför intervjuer och gör urval redan under ansökningstiden. Skicka alltså din ansökan så snart som möjligt!

3) Lämplighetsbedömning

Innan det slutliga valet deltar sökande som är med på slutrakan i en lämplighetsbedömning som innehåller en kort hemuppgift och en diskussion med vår HR-expert. Med hjälp av bedömningen ser vi till att den sökande och tjänsten på Rantalainen är en bra match. Vi använder resultaten även som hjälp för chefsarbete.

4) Val

Baserat på intervjuerna och lämplighetsbedömningen väljer vi ut de lämpligaste trainee-praktikanterna för att bli en del av Rantalainen och den bästa arbetsplatsen inom ekonomiförvaltingsbranschen.

Alla sökande meddelas personligen om hur urvalsprocessen fortskrider.

Mer information om RAN Trainee 2023-programmet

Vårt HR-team svarar gärna på frågor som rör ansökningsprocessen och programmets innehåll.

RAN Trainee-programmets innehåll och genomförande:

Personalspecialist Juuso Siltakorpi, 010 324 3130 eller juuso.siltakorpi@rantalainen.fi

Ansökan till RAN Trainee-programmet och ansökningsprocessen:

Rekryteringsspecialist Sara Riihimäki, 050 598 3191 eller sara.riihimaki@rantalainen.fi.

 

Du hittar mycket innehåll relaterat till trainee-programmet och uppdateringar om ansökan på Rantalainens Instagram, så följ oss på  @rantalainenoy!