Hyvillä mielin eläkkeelle

Irja Malin pyöritti Orimattilassa lähes 30 vuotta omaa tilitoimistoa. Eläkkeelle jäämisen lähestyessä Rantalainen otti Irjaan yhteyttä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitkä olivat ennakkoajatuksesi Rantalaisesta ja oman tilitoimistosi myymisestä?

”Olin helpottunut, koska halusin myydä yritykseni ja olin jo miettinyt, miten sen saisi kaupaksi. Nyt yritys menikin helposti kaupaksi.”

”Hyvä että Rantalainen otti yhteyttä, koska asiakkaiden kannalta tilitoimistoni myyminen oli parempi ratkaisu, ettei heidän tarvinnut hakea uutta kirjanpitäjää.”

Miten asiakkaat ottivat Rantalaisen vastaan?

”Olin itse  asiakkuuksien siirrossa mukana 5 kuukautta, ensin täysipäiväisesti sitten osa-aikaisesti, jotta kaikki olisi kivutonta. Kaikkia asiakkuuksia ei edes voinut yhdessä sykäyksessä siirtää, joten tein vielä hetken tilitöitä osalle asiakkaista.”

”Tietenkään asiakkaan  ei ollut pakko siirtyä Rantalaiselle, eikä ottaa sähköisiä palveluja käyttöön. Minä en tarjonnut sähköisiä palveluja ja asiakkaat, jotka olivat valmiita palvelujen sähköistämiseen, ryhtyivät siihen.”

Millä mielin olet yrityskaupasta tällä hetkellä?

”Tärkeintä kaupassa oli, että sain yritykseni myytyä, ettei tarvinnut vaan lopettaa.  Ja että kaikki olisi asiakkaille helppoa, toiminta jatkuu vieläkin ja minä olin siirtymävaiheessa mukana katsomassa, että omat lapset eli pitkäaikaiset asiakkaat sopeutuivat helposti uuteen toimistoon.”

”Yleisesti ottaen meni prosessi mukavasti ja henkilökemiat pelasivat kaikilla osapuolilla. Voin hyvillä mielin suositella tällaista ratkaisua.”

Entä korvaus elämäntyöstäsi?

”Korvaus oli kohtuullinen ja täsmäsi minun tilitoimistooni tehtyihin arvioihin. Koko prosessi oli helppo, enkä usko, että olisi muita ostajia löytynyt parempaan hintaan.”