Lahden Ovi Oy

”Pystyn hyväksymään laskut maksuun mistä päin maailmaa tahansa vaikka kännykällä.” – Markku Juvonen, Lahden Ovi Oy


Irti paperin kahleista

Lahden Oven toimitusjohtaja Markku Juvonen ei jäänyt odottamaan väistämätöntä, vaan meni viime syksynä tilitoimistoonsa tutustumaan sähköiseen taloushallintoon − eikä vaihtaisi enää takaisin entiseen.

Lahden Ovi Oy:n toimitusjohtaja Markku Juvonen tykkää matkustella. Sen takia hän juoksee jokavuotisen maratoninsakin aina ulkomailla.

Yrittäjänä Juvonen on kuitenkin aika tiukasti sidottu yrityksensä toimitiloihin Lahden Mukkulassa.

Yksi hänen riesoistaan ennen sähköistä taloushallintoa oli laskujen maksaminen. Paperilaskut piti tarkastaa manuaalisesti, ja se meni vaikeaksi, jos hän oli pitkään poissa toimistolta.

– Nyt pystyn hyväksymään laskut maksuun mistä päin maailmaa tahansa vaikka kännykällä, hän sanoo.

Ennakkoluulot karisivat

Lahden Ovi siirtyi sähköiseen taloushallintoon lokakuussa 2016. Juvosen kiinnostus taloushallinnon sähköistämiseen oli kasvanut pikkuhiljaa sitä mukaa, kun hänen asiakkaansa olivat yksi toisensa perään siirtyneet verkkolaskutukseen.

Juvonen kävi ensimmäisenä tutustumassa taloushallinnon ohjelmaan tilitoimistossaan Rantalaisen Lahden toimistossa. Siellä monet hänen ennakkoluuloistaan karisivat.

– Siirtyminen sähköiseen taloushallintoon ei vaatinutkaan kalliin kirjanpito-ohjelman hankkimista ja asentamista tietokoneille, ja ohjelman käyttökin oli kohtalaisen yksinkertaista, Juvonen kertoo.

Sähköinen taloushallinto toimii Internetissä pilvipalveluna, johon käyttäjä kirjautuu tunnuksilla omalta päätelaitteeltaan.

Samalla Juvonen pääsi eroon helposti hukkaantuvista käteismaksu- ja pankkikorttikuiteista. Nyt hän ottaa kuitista kuvan puhelimellaan, lähettää sen kirjanpitäjälleen ja heittää kuitin roskiin.

– Välillä tulee tilanteita, että pitää tarkistaa vanhoja asioita: mitä joku tavara tai palvelu on maksanut tai ketä on laskutettu ja kuinka paljon. Nyt löydän tiedot nopeasti yhdestä paikasta milloin ja missä vain, mikä säästää paljon aikaani verrattuna entiseen mappien selaamiseen, Juvonen sanoo.

Hän uskoo, ettei sähköiselle taloushallinnolle ole muutaman vuoden päästä enää vaihtoehtoa. Sen vuoksi kenenkään ei kannata jäädä odottelemaan väistämätöntä, vaan tarttua toimeen.

– Itse pääsin alkuun puolen päivän käyttökoulutuksella. Sen jälkeen riitti eteenpäin pääsemiseksi muutama kerta puhelinneuvontaa, Juvonen sanoo.

Lahden Ovi Oy

  • Perustettu v. 1993
  • Markku Juvosen omistuksessa vuodesta 2005
  • Valmistaa erikoismittaisia ulko- ja sisäovia sekä lasiväliseiniä
  • Markkina-alueena Etelä-Suomi
  • Liikevaihto n. 1 milj. euroa
  • Yhdeksän työntekijää
  • www.lahdenovi.fi

Julkaistu 20.4.2017. Kuva: Tarmo Valmela.

Kuvassa: Lahden Ovi Oy:n toimitusjohtaja Markku Juvonen.