Harjoittelijasta toimistopäälliköksi

Risto Iivonen etsi keväällä 2001 taloushallinnon harjoittelupaikkaa. Haaga-Helian ilmoitustaululta löytyi Rantalaisen harjoittelijailmoitus, jonka nähtyään Risto otti heti yhteyttä yhtiöön.

Risto Iivonen etsi keväällä 2001 taloushallinnon harjoittelupaikkaa. Haaga-Helian ilmoitustaululta löytyi Rantalaisen harjoittelijailmoitus, jonka nähtyään Risto otti heti yhteyttä yhtiöön.

– Työhaastattelu suoritettiin sujuvasti automatkalla Myyrmäestä Katajanokalle ja takaisin. Rantalaisen Katajanokan toimisto muutti kyseisenä päivä Myyrmäkeen ja pääsin antamaan työnäytteeni laatikoiden kantamisessa. Ilmeisesti taitoni vakuuttivat ja minut palkattiin harjoittelijaksi, Risto naurahtaa.

Ensimmäiset puolitoista vuotta menivät Riston mukaan asioihin tutustumiseen ja uuden oppimiseen. Hiljalleen hän sai vaativampia toimeksiantoja ja kehittyi näin entisestään omassa työssään.

Vuonna 2004 Myyrmäen toimistopäällikkö vaihtoi työpaikkaa ja Ristolle avautui mahdollisuus ottaa toimisto haltuun. Samaan aikaan aloitettiin taloushallinnon sähköistäminen Ossi Sopen-Luoman johdolla.

– Myyrmäki toimi erityisenä koekenttänä ja innostuneella porukalla aloimme viedä projektia eteenpäin, Risto kertoo.

Monipuolista kokemusta organisaatiomuutoksen myötä

Vuonna 2006 Rantalainen organisoi Vantaan alueen toimintaa uudelleen ja Ristoa pyydettiin ottamaan vastuulleen myös Tikkurilan toimisto. Seuraavien vuosien aikana Riston vastuualue laajeni yrityskauppojen ja organisaatiomuutosten kautta kattamaan koko pääkaupunkiseudun toiminnot. Näiden muutoksien myötä Rantalaisen liiketoimintaan on tullut mukaan perinteistä tilitoimisto-osaamista, liikuntajärjestöjen taloushallintoon erikoistunut yksikkö sekä paljon muuta.

Vuonna 2012 pääkaupunkiseudun toiminnot yhtiöitettiin omaksi kokonaisuudeksi, jotta Rantalainen pystyisi entistä nopeammin ja joustavammin reagoimaan muutoksiin haastavalla markkina-alueella. Samalla Riston toimenkuva muuttui toimitusjohtajaksi.

– Vastaan tällä hetkellä 150 hengen organisaatiosta pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uusimaalla. Vauhdikkaasta uralla etenemisestä huolimatta työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on sujunut mainiosti. Joustavuutta on löytynyt puolin ja toisin ja olemme saaneet rakennettua Rantalainen Helsingistä eteenpäin katsovan ja menestyvän tilitoimiston, Risto jakaa kokemuksiaan.

– Näiden vuosien aikana olen päässyt tekemään töitä taloushallinnon eri osa-alueilla kirjanpitäjänä, palkanlaskijana, reskontranhoitajana, toimistopäällikkönä, aluejohtajana ja nyt toimitusjohtajana. Yhdessä tekeminen on tehnyt työpaikasta viihtyisän ja innostavan paikan tehdä töitä, Risto mainitsee.

 

Hae töihin tai harjoittelijaksi!

Tarjoamme mahdollisuuden kehittyä taloushallinnon asiantuntijaksi Suomen parhaassa taloushallinnon työpaikassa.

Lue lisää ja hae

 

Tutustu RAN Trainee -ohjelmaan

RAN Trainee -ohjelma on uransa alussa oleville suunnattu harjoitteluohjelma. Tavoitteenamme on työllistää kaikki ohjelmaan osallistuvat.

Lue lisää

Jätä avoin hakemus

Mikäli et löydä hakemaasi tehtävää avoimista työpaikoista, kerro meille itsestäsi enemmän avoimella hakemuksella. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jätä hakemus