Kirjoittaja Rantalainen

Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Länsi-Suomi on ostanut Huittisissa ja Eurassa toimivan Lännen Tilitoimisto Oy:n liiketoiminnan.

Rantalaisen toimipistesivuille pääset täältä: Tilitoimisto Huittinen ja Tilitoimisto Eura.

Lännen Tilitoimisto Oy kuuluu viiden suurimman tilitoimiston joukkoon Satakunnassa. Yrityksellä on 17 työntekijää ja noin 450 asiakasta, joista vajaa kolmannes on maatalousyrittäjiä.

Rantalaisen konsernijohtaja Antti Rantalainen sanoo, että nyt tehty liiketoimintakauppa täydentää maantieteellisesti hyvin Rantalaisen toimintaa Satakunnassa ja Vakka-Suomessa.

– Lännen Tilitoimisto on hyvämaineinen ja nykyaikainen tilitoimisto, jolla on vahva paikallistuntemus ja jalansija toimialueellaan, hän sanoo.

Lännen Tilitoimiston toimitusjohtaja ja toinen omistaja Jukka Honkasalo sanoo, että yritys myytiin ulkopuoliselle, kun toinenkin omistajista tuli eläkeikään eikä lähipiiristä löytynyt yritystoiminnan jatkajaa.

Honkasalo omistaa yhdessä hallituksen puheenjohtajan ja perustajaosakkaan Lasse Luodon kanssa osake-enemmistön Lännen Tilitoimistosta. Yritys on perustettu vuonna 1967.

Luodon mukaan neuvotteluja käytiin useampien ostajaehdokkaiden kanssa, mutta Rantalainen valikoitui lopulta joukosta riittävän suurena ja ansiokkaana toimijana varmistamaan asiakkaille ammattitaitoiset ja edelleen kehittyvät taloushallintopalvelut.

Lännen Tilitoimiston työntekijät siirtyvät Rantalaisen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Jukka Honkasalo jatkaa vielä vuoden Euran ja Huittisten toimistojen vetäjänä. Asiakkaiden yhteyshenkilöt säilyvät entisellään.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys. Kaupan myötä Rantalaisen henkilöstömäärä nousee lähes 470:een ja toimipaikkojen määrä 39:ään. Konserni toimii jo 30 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Rantalainen Yhtiöt pyrkii vastaamaan taloushallintoalan kovenevaan kilpailuun rakentamalla toimialueelleen kattavan ja kilpailukykyisen palveluverkoston. Yhtiö tavoittelee yli kymmenen prosentin vuosikasvua pääasiassa yritysostoin.

Lisätietoja:

Rantalainen Yhtiöt: hallituksen pj. Antti Rantalainen, puh. 0400 420 665, antti.rantalainen@rantalainen.fi

Lännen Tilitoimisto Oy: hallituksen pj. Lasse Luoto. puh. 044 560 1193, lasse.luoto@lttoy.fi

Lännen Tilitoimisto Oy: toimitusjohtaja Jukka Honkasalo, puh. 044 560 1194, jukka.honkasalo@lttoy.fi