RAN Esimiespäivät 2019

Sata Rantalaisen esimiestä osallistui Esimies-koulutuspäiviin 28.-29.8.2019 Hämeen sydänmailla kongressikeskus Petäyksessä.

Keskiviikkona aamupäivän ohjelmassa käytiin läpileikkaus yrityksen bisnekseen. Toimitusjohtaja Jukka Rosenberg kertasi Rantalaisen strategian, Risto Iivonen ja Toni Hovinen avasivat digistrategiaa ja uusimpia teknologia askelia. Emma Joki esitteli kattavasti yhtiön prosesseja ja laatutoimintaa. Yhtiön uusi HR-johtaja Suvi Hannus esittäytyi.

Taloushallinnon toimiala on merkittävässä muutoksessa. Toimialalla on 4.000 toimistoa, joista muutama on iso. Rantalainen on alan toiseksi suurin toimija, jolla on resursseja pärjätä kilpailussa. Yhtiö kasvaa niin yritysostoilla kuin orgaanisestikin. Rantalainen on ohjelmistoriippumaton toimija, ja toteuttaa asiakaslähtöisyyttä myös niin. Ohjelmistojen hyödyntämisen osaaminen on olennaista meidän työntekijöille ja asiakkaille. Tekoälyn tulo taloushallintoon on nyt tosiasia, enää siitä ei vain puhuta.  Tekoälyn hyödyntäminen auttaa rutiinitöiden vähentämisessä ja analyysien rakentamisessa. Työnkuvat taloushallinnon alalla ovat siis muuttumassa kovaa vauhtia. Kesällä 2019 Rantalainen kiinnitti merkittävää osaamista tekoälyn suhteen ostamalla osuuden Fabric AI:sta. Edellä mainittu tiivistäen: ala konsolidoituu ja teknologian hyödyntäminen nousee keskeiseksi kyvykkyydeksi ja mahdollisuudeksi. Toimiala on kiehtovassa vaiheessa ja siirtyy ihan uuteen aiempaa dynaamisempaan toimintaympäristöön.

lltapäivällä puhuttiin asiakkuuksista ja ajankäytöstä. Parhaimmillaan teknologia vapauttaa lisää aikaa asiakkaiden palveluun, joka on hienoa – koska olemmehan asiakkaitamme varten. Ryhmätöissä pohdittiin itseohjautumista Deep Leadin Seppo Kivelän avustamana. Kokonaisuuden nimenä oli Johdanko aikaa, vai johtaako aika minua? Asiaohjelman lopuksi johtaja Jukka Laamanen muistutti asiakastyön merkityksestä näkökulmalla Asiakastyön aikataulun suunnittelu.

Päivän hiet saunottiin ja suihkuteltiin idyllisissä järvimaisemissa. Rantalainen konserni kasvaa vauhdikkaasti ja tänäkin vuonna oli paljon ensikertalaisia Esimies-päivillä. Verkostoituminen sekä tiedon ja hyvien käytänteiden vaihtaminen on arvokasta – sitä tämäkin tapahtuma tukee. On kiva tutustua uusiin kollegoihin ja tietää, että apua löytyy tiukankin paikan tullen.

Torstai-aamupäivän tuhdista HR-paketista vastasivat HR-johtaja Suvi Hannus ja henkilöstöasiantuntija Juuso Siltakorpi. Suvin esitys Valmentava esimiestyö innosti paljon ihmisiä.

HR-esityksissä annettiin konkreettisia työkaluja esimiestyöhön. Asioihin joiden ratkaisemista tulee pohdittua joka päivä. Tämä ilahdutti kovasti palvelupäällikön työtä tekeviä Linda Köhleria ja Laura Flückia.

 

Marja Janhunen, Idän alueen kirjanpidon palvelujohtaja pohti, että meidän tulisi aina muistaa kertoa hakijoille, miten hyvin asiat työntekijöille on jo rakennettu. Työtilat ja työergonomia ovat joka toimistolla modernit.  Monenlaiset liikunta edut ovat kiva lisä ja virkistystilaisuuksia järjestetään pitkin vuotta. Etätyömahdollisuus ja liukuva työaika tuo joustoa työviikkoihin. Isossa talossa omaa osaamista pääsee kasvattamaan kokeneempikin alan ammattilainen. Näiden lisäksi panostetaan hyvään esimiestyöhön, mistä esimerkkinä Petäyksen koulutus ja tuleva esimiesvalmennus.

Palvelupäällikkö Aija Ovaska Lappeenrannasta, asiakkuuspäällikkö Arja Hämäläinen Varkaudesta, palvelupäällikkö Essi Karvonen Haminasta, toimistopäällikkö Katariina Kotilainen Kotkasta sekä toimistopäällikkö Jaana Pöllänen Haminasta pitivät HR-aamua hyvin innostavana ja esimiespäiviä hienona tapahtumana.

Bisnestä ei unohdettu myöskään torstaina, kun integraatiojohtaja Kimmo Martikainen kävi läpi loppuvuoden tavoitteita ja toimenpiteitä. Päätössanoissaan toimitusjohtaja Jukka Rosenberg kertoi vaikuttuneensa, miten sitoutuneesti töitä tehtiin pikkutunneille asti ravintolan puolella.

Meillä oli oikein hauskaa ja uusia työkalujakin saatiin. Viihteestä vastasi itse Ukkometso. Esitys, jonka näet vain tulemalla esimieheksi Rantalaiselle. Suosittelemme.