Palvelutalo Annakoti

Annakoti luottaa vahvaan brändiinsä

Palvelutalo Annakodissa Mikkelissä ei tuskailla maakunta- ja sote-uudistusta, vaan luotetaan omaan tekemiseen.

− Meiltä eivät asukkaat lopu, vaikka ihmiset saisivat sote-uudistuksessa täyden valinnanvapauden hoitopaikastaan, sanoo toimitusjohtaja Raija Hakala Mikkelin Ropoyhdistyksen Annakoti-säätiöstä

Hän luottaa johtamansa palvelutalo Annakodin hyvään maineeseen ja tekemiseen. Mikkelin ja sen lähikuntien vanhuksille Annakoti on usein vieläkin se paikka, johon halutaan lopuksi asumaan, vaikka kaupungissa on lukuisia muitakin palveluntarjoajia.

Annakodin vetovoimatekijöitä ovat hyvä sijainti kaupungin keskustassa, tilavat asunnot, aktiivinen viriketoiminta sekä omalla väellä tuotetut hoiva- ja tukipalvelut. Palvelutalolla on oma pesula, siivoustiimi, kiinteistönhoitaja ja kotiruokaa tekevä keittiö.

Annakoti tarjoaa asukkailleen hoivaa kevyemmästä palveluasumisesta ympärivuorokautiseen hoivaan asukkaiden kunnon ja palvelutarpeen mukaan.

Asukkaat tulevat palvelutaloon pääasiassa Essoten (Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä) puitesopimuksen kautta.

”Tilitoimistoon on helppo ottaa yhteyttä ja sieltä saa sähköpostikyselyihinkin vastauksen aina saman päivän aikana.”

Palkoissa ei mokata

Annakoti on myös haluttu työ- ja harjoittelupaikka. Työntekijöitä on 58. Palvelutalo vaihtoi viime keväänä työehtosopimusta Avaintyönantajista (Avaintes) yksityisen sosiaalialan työehtosopimukseen (Sostes).

Työehtosopimus on upotettu työvuorosuunnitteluohjelmaan, joka laskee kaikki sinne syötetyt lisät ja lomat. Se vaatii käyttäjiltä hyvää työehtosopimuksen tuntemusta. Annakodin toimistosihteeri [Pirjo Montonen] tekee esilaskentaa ja lukujen tarkistusta ja on aktiivisesti yhteydessä Rantalaisen palkanlaskijaan, jotta palkka-ajot sujuisivat mahdollisimman joustavasti.

Tenhovuoren mielestä Rantalainen tekee taloushallinnon palveluntuottajana tarkkaa työtä ja ymmärtää hyvin Annakodin toimintaa.

− Rantalaisen Mikkelin toimistoon on helppo ottaa yhteyttä ja pyytää apua. Sieltä saa sähköpostikyselyihinkin vastauksen aina saman päivän aikana.

Kirjanpidossa säätiö tekee sähköisten ostolaskujen esikäsittelyn ja asiatarkastuksen, ja tilitoimisto tekee tiliöinnit loppuun. Talousarvion Hakala laati itse sekä kommentoi talouden seurantaraportteja hallitukselle kuukausittain.

https://www.annakoti-palvelutalo.fi/

(Julkaistu 11.1.2019 TILIPOSTI & Palkka 1/2019 -lehdessä. Kuvassa Palvelutalo Annakodin toimitusjohtaja Raija Hakala. Kuva: Paula Myöhänen.)

Tietoisku

1954

Aloittanut toimintansa

87 vuotta

Asukkaiden keski-ikä

58

Työntekijää