Norlandia-päiväkodit

Suomen kolmanneksi suurin päiväkotioperaattori Norlandia Päiväkodit aikoo kasvaa niin paljon kuin markkinat antavat myöten.

Pasi Soverilla ei ollut aiempaa kokemusta sote-alalta aloittaessaan Norlandia Päiväkotien talousjohtajana viime vuoden alussa. Hän oli aiemmin työskennellyt muun muassa kansainvälisissä teknologia-alan yrityksissä, joista osa on listattu pörssiin.

Soveri sanoo, että taloushallinnon ihmiset ovat toimialasta riippumattomia ja hänelle kansainvälinen toimintaympäristö sopii hyvin.

− Norlandiassa pääsen ensi kertaa katsomaan myös perheyhtiön toimintaa sisältäpäin, hän sanoo.

Norlandia Päiväkodit on osa norjalaista hoiva-alan konsernia Norlandia Health and Care Groupia, josta valtaosan omistaa kaksi yksityishenkilöä. Konserni kasvaa ja kansainvälistyy voimakkaasti useilla hoivapalvelujen sektoreilla. Päiväkotitoimintaa konsernilla on Norjan, Ruotsin ja Suomen lisäksi Hollannissa ja Puolassa.

Tuorein osoitus Norlandia Päiväkotien kasvuhaluista saatiin haastatteluviikolla, kun yrityskaupan seurauksena päiväkotien lukumäärä Suomessa kasvoi yhdellä 65 päiväkotiin. Niissä hoidetaan 3 200 lasta noin 580 työntekijän ja sadan sijaisen voimin.

Työvoimavaltaiselle kasvuyritykselle henkilöstö- ja palkkahallinto ovat tärkeitä toimintoja. Norlandia muun muassa kouluttaa jatkuvasti esimiehiään kohtaamaan erilaisia työnteon ja henkilöstöjohtamisen haasteita.

− Sujuvalla palkkahallinnolla haluamme varmistaa työntekijöiden työtyytyväisyyden. Palkkahallinto tuottaa myös paljon erilaista kustannustietoa ja muuta avaininformaatiota, jota hyödynnämme toiminnassamme, Soveri sanoo.

Tilitoimistolta lähes 600 työntekijän ja sadan sijaisen muutostietojen ajan tasalla pitäminen ja niihin liittyvien Kela-korvausten hakeminen edellyttävät resursseja ja osaamista sekä kykyä joustaa.

Henkilöstömäärän voimakkaan kasvun takia Norlandia Päiväkodit on lisännyt omia palkkahallinnon henkilöresurssejaan ja keskittänyt siihen liittyvää tiedonkulkua.

Soverin mukaan syyskuussa voimaan tullut varhaiskasvatuslaki oli alan palveluntuottajille suurempi muutos kuin tuleva sote-uudistus.

− Varhaiskasvatuksessa valinnanvapaus on jo osin toteutettu. Voimme sote-uudistuksen takia ehkä joutua tulevaisuudessa asioimaan nykyistä useampien viranomaisten kanssa, kun osa perheiden palveluista siirtyy maakunnille, Soveri sanoo.

www.norlandiapaivakodit.fi

(Julkaistu 11.1.2019, kuvassa keskellä: Pasi Soveri, kuvat: Norlandia ja Paula Lehto)

Tietoisku

68

Yksikköä

3000

Lasta päivähoidossa

750

Varhaiskasvatuksen ammattilaista