Rantalaisen tarina

Rantalaisen tarina alkaa vuodesta 1972, jolloin Marja Rantalainen perusti tilitoimiston kotiinsa Hyvinkäälle vanhimman poikansa Antin huoneeseen.

Rantalaisen tarina alkaa vuodesta 1972, jolloin Marja Rantalainen perusti tilitoimiston kotiinsa Hyvinkäälle vanhimman poikansa Antin huoneeseen. Nuoripari Antti ja Anne Rantalainen pääsivät näkemään tilitoimiston arkea jo aikaisin ja ylioppilaaksi päästyään molemmat tekivät töitä Marjan toimistossa.

Tilitoimisto työllisti vuonna 1985 puolen tusinaa työntekijää, kun ekonomi ja KHT-tilintarkastaja Marja päätti luopua tilitoimistotoiminnasta ja keskittyä tilintarkastuksiin. Samaan aikaan ekonomi ja HTM-tilintarkastaja Ossi Sopen-Luoma osti Hyvinkäällä toimineen tilitoimiston Marjalta.

Hyvinkäällä alkoi vuonna 1986 liikerakennushanke, jota Antti Rantalainen veti. Ossi osti rakennuksen toisesta kerroksesta tilat ostamalleen tilitoimistolle. Samaan rakennukseen tuli myös toimistotila Antti ja Anne Rantalaisen omalle yritystoiminnalle. Pian kuitenkin Ossi palkkasi Antin vetämään tilitoimistoaan, ja vuonna 1992 Antti ja Anne ostivat Ossilta viisi tilitoimistoa. Ossin, Antin ja Annen tiet kohtasivat uudelleen vuonna 2001, kun he yhdistivät tilitoimistotoimintansa.

Antti Rantalainen toimi 1996-2000 Kirjanpitotoimistojen liiton (nyk. Taloushallintoliitto) puheenjohtajana. Tehtävän päätyttyä Rantalaiset päättivät lähteä kasvattamaan yritystään määrätietoisesti. Rantalaiset saavuttivat hyvän maineen alalla ja kymmenessä vuodessa toiminta kymmenkertaistui. Monet tilitoimistoyrittäjät halusivat yrityksensä kehittyvän yhtiöryhmän osaksi ja näkivät oman osaamisensa jakamisen motivoivampana isommassa kokonaisuudessa.

Vuonna 2003 yhtiö valittiin Vuoden uusmaalaiseksi palveluyritykseksi. Palkinto myönnettiin yhtiön yrittäjille Antti ja Anne Rantalaiselle ansioista liikeidean kehittämisestä perinteisellä toimialalla sekä menestyksekkäästä ja esimerkillisestä toiminnasta valtakunnallisesti.

Tilitoimistotyö on ollut Antti ja Anne Rantalaiselle intohimo, työ, harrastus ja kolmas lapsi. Perheeseen kuuluvat tyttäret Elna ja Iida-Eveliina, jotka luonnollisesti ovat kasvaneet tilitoimistoon. Vanhemmat ovat pitäneet etuoikeutettuna pitää lapset kaikessa yritystoiminnassa mukana. Perheessä arvostetaan erityisesti yrittäjyyttä sekä työnantajana toimimista henkilökuntaa arvostaen.

Ei ollut mitenkään sattumaa, että Elna opiskeli kauppatieteiden maisteriksi ja löydettyään samanhenkisen puolison Juha Kyllösen, päätyi puolisonsa kanssa yhtiön merkittäväksi osakkaaksi. Näin aloitettiin Rantalaisella sukupolven vaihdostyö. Samaan aikaan pääomistajat ovat määrätietoisesti nuorentaneet yhtiön johtoa vahvan kehityksen varmistamiseksi.

Vuonna 2018 Rantalaisen perhe järjesteli omistuksia ja laajensi yhtiön omistajapohjaa. Kyllösten sijoitusyhtiö Oona Capitalille tuli 10% omistusta ja kasvua vauhdittamaan mukaan tuli ulkopuolinen pääomasijoittaja Intera Partners 48%:n osuudella. Samassa yhteydessä johto ja avainhenkilöt sijoittivat yhtiöön tullen 13%:n osuudella mukaan omistajiksi.

Vuonna 2020 Korona pandemia runteli suomalaista bisneskenttää. Taloushallinto ja kirjanpito ovat kuitenkin yrityksille välttämätön palvelu, josta ei voi nipistää. Esimerkiksi palkanlaskijan työtehtävät määriteltiin kriittisiksi tehtäviksi poikkeusoloissakin valtion taholta. Kansantalouden supistuessa Rantalainen jatkoi kasvua, yritysostojen ollessa säästöliekillä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 62 miljoonaa.

Tavoitteena on edelleen kasvattaa yritystä sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla. Rantalaisella arvostetaan paikallisuutta ja kasvollisuutta. Kehitämme toimintatapojamme, työmenetelmiämme ja järjestelmiämme jatkuvasti ja koulutamme henkilökuntaamme palvelemaan hyvin laajaa asiakaskuntaa. Yhtiön hyvä maine asiakasyritysten kumppanina ja luotettavana työnantajana velvoittaa meidät tarjoamaan joka päivä parastamme. Yhtiö toimii noin 40 paikkakunnalla.