Vuosi 2017 tuo paljon muutoksia verotukseen. Uudistukset koskevat erityisesti oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveroa ja työnantajasuorituksia. Näihin liittyen jaamme Verohallinnon tiedotteen joulukuussa tapahtuvasta järjestelmän käyttökatkoksesta.

Verohallinnon asiakaspalvelu ja järjestelmät suljettu joulukuussa

Uuden tietojärjestelmän käyttöönotosta johtuen Verohallinnon asiakaspalvelu on suljettu vuodenvaihteessa ja sähköiset palvelut toimivat vain osittain. Yritysasiakkaiden palveluissa poikkeamia on jo aikaisemmin.

Verohallinnon asiakaspalvelu ei ole auki palvelukatkon aikana 29.12.–2.1. Verotoimistot ovat kiinni, palvelunumerot eivät ole käytössä, chat on suljettu ja Verohallinnon sähköisistä palveluista useat toimivat vain osittain.

Palvelukatko alkaa keskiviikkona 28.12. virka-ajan jälkeen ja päättyy tiistaina 3.1. aamulla kello 9:00. Osassa palveluja katko käynnistyy jo aiemmin. Esimerkiksi kausiveroilmoituksia ei voi jättää torstain 22.12. jälkeen.

Sähköisiin palveluihin katkon aikana jätettyjen tietojen käsittely aloitetaan saapumisjärjestyksessä 3.1. alkaen. Osa sähköisistä palveluista siirtyy katkon jälkeen OmaVero -palveluun. Vero.fi-sivusto toimii palvelukatkon aikana normaalisti.

Ilmoitusten korjausmenettely muuttuu

Muutokset koskevat kaikkia, jotka ilmoittavat oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveroja ja työnantajasuorituksia sekä antavat työnantajan vuosi-ilmoituksia.

Ilmoitusten korjausmenettely muuttuu seuraavasti:

  • Korjaukset oma-aloitteisten verojen veroilmoituksiin sekä vuosi-ilmoituksiin tulee jatkossa tehdä uudella, aiemmat tiedot korvaavalla ilmoituksella.
  • Nykyisin korjaukset tehdään lisäilmoituksella.
  • Uusi menettely mahdollistaa kuitenkin vähäisen virheen korjaamisen seuraavalla ilmoituksella.

OmaVero korvaa Verotili-palvelun

Vuoden 2017 alussa Verotili-palvelu korvataan OmaVero-palvelulla. Uudessa palvelussa on samat toiminnallisuudet kuin Verotilissä, mutta uudistuneessa muodossa.