Yleishyödyllisen yhteisön tulo- ja arvonlisäverotus, urheilun lajiliittojen ja yhdistysten ajankohtaiskoulutus 30.10.

Rantalainen Oy Helsinki järjesti yhdessä KPMG:n veroasiantuntijoiden kanssa 30.10.2013 ajankohtaiskoulutuksen urheilun lajiliitoille ja järjestöille. Aiheena oli yhdistys- ja säätiöiden tulo- ja arvonlisäverokysymykset sekä taloushallinnon muutosprojekti liikuntajärjestöissä.

Katariina Pöyhönen, KPMG Oy Ab, luennoi tilaisuudessa milloin yhteisö on yleishyödyllinen ja miten elinkeinotoiminta tai muu ei-yleishyödyllinen toiminta vaikuttaa yleishyödyllisyyteen. Hän kävi läpi myös erityiskysymyksiä esimerkiksi seurojen ja liittojen varainhankinnan ja talkootyön verotusta.

Marko Ojala, KPMG Oy Ab, luennoi yleishyödyllisten yhteisöjen arvonlisäverojen määräytymisestä. Yleishyödyllinen yhteisö on ALV 4 §:n nojalla alv-velvollinen vain niistä toiminnoista, joista saatua tuloa pidetään tuloverotuksessa sen veronalaisena elinkeinotulona. Yleishyödyllisen yhteisön arvonlisäverokohtelu määräytyy siis ensi sijassa tuloverokohtelun perusteella.

Risto Iivonen kävi läpi Rantalainen Oy Helsinki Valo ry (ex SLU ry) 72 liikuntajärjestön, säätiö, osakeyhtiön ja alueen taloushallinnon siirtämistä osaksi Rantalainen Oy Helsinki taloushallintopalveluiden liiketoimintaa vuosina 2011 – 2013. Muutosprojektissa on esimerkiksi koulutettu yli 310 asiakaskäyttäjää käyttämään Netvisor sähköistä taloushallinnon sovellusta. Urheilun lajiliitot ja yhdistykset muodostavat merkittävän asiakaskokonaisuuden osana Rantalainen Oy Helsinki taloushallintopalveluita jota Rantalainen Oy Helsinki haluaa olla mukana aktiivisesti kehittämässä.