Ran Trainee VI -ohjelman orientaatiopäivät 2.-3.9.2019

Hieno joukko uusia Rantalaisia osallistui 2.-3.9.2019 Trainee VI -ohjelman orientaatiopäiviin Hyvinkäällä hotelli Sveitsissä. Tänä syksynä saimme kaikkiaan 27 uutta innokasta traineeta työskentelemään toimipisteisiimme ympäri Suomen.

Ensimmäisenä orientaatiopäivänä vierailevana puhujana oli Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Antti Soro. Antti kertoi taloushallinnosta alana ja siitä, mihin ala tulevaisuudessa on kehittymässä. Puheenvuorosta kävi ilmi, että vahvassa muutosvaiheessa ollaan ja työnkuvat muuttuvat digitalisaation ja automaation myötä radikaalisti. Järjestelmät hoitavat numerotiedon automaattisesti ja tulevaisuuden kirjanpitäjät ovat enemmänkin neuvonantajia ja työote on konsultoiva.

Rantalaisen toimitusjohtaja Jukka Rosenberg kävi kertomassa Rantalaisen näkökulmasta firman strategisia linjauksia, joilla pyritään pysymään muutosvauhdissa mukana. Tavoitteenamme on esimerkiksi olla paras taloushallinnon työpaikka, jossa asiakkaat saavat huippulaadukasta asiantuntemusta ja hyvää palvelua.

Ensimmäisen päivän jatkoksi traineilla oli tutustumisillallinen, jossa vaihdettiin ajatuksia vapaamuotoisemmin ja hiottiin tiimihenkeä traineeporukan kesken. Ruoka oli hyvää, seura vielä parempaa ja keskustelut antoisia.

Toisena päivänä koulutukset olivat käytännönläheistä perehdytystä esimerkiksi Kohon käyttöjärjestelmään (Tommi Hovinen) ja Rantalaisen toimintatapoihin (Juuso Siltakorpi). Lisäksi keräsimme ajatuksia ja odotuksia siitä, mitä traineet odottavat ohjelmalta, työltään ja esimiehiltään tämän seitsemän kuukauden jakson aikana.

Fiilikset orientaatiopäivän jälkeen olivat loistavat ja tunnelma odottavainen, sillä orientaatiopäivien jälkeen on monilla ollut ensimmäinen varsinainen työpäivä. Varsinaisen työpäivän aikana traineet pääsevät paremmin tutustumaan omaan toimistoon, omaan tiimiin, muihin työkavereihin ja omiin työtehtäviin. “Hyvin ollaan innokkaina kaikkeen ja odotellaan jo seuraavaa leiriä Lahdessa”, kommentoi Rantalaisen henkilöstöasiantuntija Juuso Siltakorpi.

Näillä opeilla on hyvä jatkaa eteenpäin, lämpimästi tervetuloa Rantalaiselle kaikki uudet traineet!

 

Ota yhteyttä