Talousplus

 

 

 

Rantalainen Yhtiöihin kuuluva Rantalainen Oy Helsinki on ostanut Espoossa ja Tampereella toimivan Talousplus Oy:n liiketoiminnan.  Ostettua liiketoimintaa jatketaan Talousplussan brändillä ja liiketoimintamallilla.

Rantalaisen Espoon toimipisteen yhteystiedot löydät täältä: Tilitoimisto Espoo.

Kolme vuotta sitten perustetun Talousplussan toimintatapa eroaa perinteisestä tilitoimistosta siinä, että sillä on vain sähköisessä taloushallinnossa olevia asiakkaita. Yritys on keskittynyt palvelemaan pääasiassa yli puolen miljoonan euroa liikevaihtoa tekeviä osakeyhtiöitä.

Talousplussan toiminta-ajatus on ollut kannattava, sillä yritys on kasvanut 200 000 euron vuosivauhtia. Yrityksellä on nyt kahdeksan työntekijää, joista kolme toimii Tampereella.

− Talousplus on osaamisessa ja asiakkuuksissa huomattava lisäys Rantalaisen sähköisten palvelujen tarjontaan, sanoo integraatio- ja muutosjohtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Talousplussan omistaja ja toimitusjohtaja Janne Löytänä on aiemmin omistanut useita yrityksiä pääasiassa muiden kanssa. Tilitoimistoyrittäjäksi hän päätyi halusta perustaa yritys sellaiselle toimialalle, jossa voisi tehdä asioita toisin kuin yleensä ja katsoa, miten sillä pärjäisi.

− Suurempien taustavoimien hakeminen on osa kasvusuunnitelmaamme. Yhdistymisellä haemme hyötyjä Rantalaisen muista taloushallinnon palveluista, kuten hr- ja palkkapalveluista sekä verotukseen ja muihin erityiskysymyksiin liittyvistä asiantuntijapalveluista, hän sanoo.

Löytänälle Rantalainen oli luonteva valinta, koska sillä ei perheyhtiönä ole pääomasijoittajien rahastustavoitteita. Hänelle oli tärkeää, että yrityksen konsepti saa jatkaa ja kehittyä.

− Kaikkien ostajaehdokkaiden kanssa ei oman brändin ja toimintatavan säilyttäminen olisi onnistunut.

Löytänä pitää tehtyjä järjestelyä Rantalaisen kanssa onnistuneena, koska siinä kaikki, myös henkilökunta ja asiakkaat voittavat, eikä kukaan kärsi. Itse hän jää johtamaan Talousplussan myyntiä. Palvelujen tuottaminen ja johtaminen on Rantalaisen vastuulla.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 600 työntekijää. Konsernilla on toimipaikkoja yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Rantalainen Yhtiöt vastaa taloushallintoalan kilpailuun rakentamalla laajan ja kilpailukykyisen palveluverkoston. Yhtiö tavoittelee kuluvalla tilikaudella 25 prosentin kasvua pääasiassa yritysostoin. www.rantalainen.fi

Lisätietoja:

Risto Iivonen, toimitusjohtaja, Rantalainen Oy Helsinki, puh. 040 510 1479 ja risto.iivonen@rantalainen.fi

Kimmo Martikainen, integraatio- ja muutosjohtaja, Rantalainen Yhtiöt, puh.  040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Janne Löytänä, toimitusjohtaja, Talousplus Oy, puh. 040 515 8322 ja janne.loytana@talousplus.fi