Rantalainen Oy Helsinki järjestää yhdessä Fiscales Oy:n Kari Alholan kanssa Talouden ja verotuksen Pro -koulutusohjelman vastuukirjanpitäjille. Koulutusohjelman tavoitteena on edelleen vahvistaa kokeneiden kirjanpitäjien kirjanpidon, tilinpäätöksen ja verotuksen osaamista ottaen huomioon myös viimeaikaiset lainsäädäntömuutokset sekä muutokset oikeuskäytännössä ja verotuksessa.

Koulutuksen järjestäjän, Rantalainen Oy Helsinki asiantuntijapalveluiden Heikki Luukkosen mukaan osaava ja ammattitaitoinen taloushallinto edellyttää jatkuvaa koulutusta ja osaamisen kasvattamista. Rantalainen Oy Helsinki järjestää erityisen paljon henkilökunnalleen koulutusta niin kirjanpidosta, tilinpäätöksestä, verotuksesta, sukupolvenvaihdoksista ja yritysjärjestelyistä kuin esimerkiksi liiketoiminnan ymmärtämisestä ja analysoinnista.

Nyt pidettävän Talouden ja verotuksen Pro -koulutusohjelman painopisteet on valittu verotukseen liittyvien asiakokonaisuuden hallitsemisen näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on käydä läpi kymmeniä verotuksen erityiskysymyksiä ja tilanteita.

Osana koulutusta kirjanpitäjille kehitetään edelleen verotuksen check in -lista, jonka avulla kirjanpitäjä voi vuosittain tarkistaa tärkeimmät verotukseen liittyvät riskit ja tehdä asiakasyrityksessään verokartoituksen. Mikäli verotarkistuksessa havaitaan veroriskejä, näitä voidaan selvittää yhdessä niin Rantalainen Oy Helsinki omien asiantuntijoiden kuin tarvittaessa ulkopuolisen yhteistyökumppanien verkoston kautta.