Rantalainen-konserniin kuuluva Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut taloushallinnon palveluita tarjoavan Klacon-yhtiöiden liiketoiminnan.  Kauppa vahvistaa Rantalaisen asemaa Tampereella ja Raumalla, joissa Klaconilla on toimipisteet Ylöjärven lisäksi. Kaupassa Rantalaiselle siirtyy 12 työntekijää ja noin 600 000 euron liiketoiminta.

Rantalaisen Rauman toimipisteen sivut löydät täältä: Tilitoimisto Rauma sekä Tampereen toimipisteen sivut täältä: Tilitoimisto Tampere.

Liiketoimintakauppa on vuoden sisällä jo kuudes, jolla Rantalainen kasvattaa Tampereelle vuosi sitten perustamaansa taloushallinnon osaamiskeskusta. Kaupan jälkeen Rantalaisella on Tampereella noin viisikymmentä työntekijää. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa työntekijämäärä Tampereella sataan henkeen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Klaconin omistaja Riikka Peltola, 33, kuuluu yritystensä kokoluokassa Pirkanmaan nuorimpiin tilitoimistoyrittäjiin. Hän luopuu yrittäjyydestä vain runsaan neljän toimintavuoden jälkeen, mutta jatkaa uraansa taloushallintoalalla Rantalaisen asiantuntija- ja kehitystehtävissä.

Peltola sanoo, että yrityksen kasvattaminen yksin ei ole helppoa, koska digitalisaatio muuttaa toimialaa vauhdilla. Pienen yrityksen on vaikea pysyä mukana automatisoinnin ja robotiikan viitoittamassa kehityksessä.

”Haluan, että yritykseni, sen työntekijät ja asiakkaat voivat kehittyä ja päästä eteenpäin. Yhdistyminen ison asiantuntevan toimijan kanssa antaa siihen paremmat mahdollisuudet”, Peltola sanoo.

Häntä itseään kiinnostaa etenkin luoda taloushallinnon automatisoituvan perustyön ympärille sellaisia lisäpalveluita, jotka oikeasti helpottavat yrityksen hallintoa ja yrittäjien arkea, koska aika moni yrittäjä on todella yksin yritystoiminnassaan.

 

LISÄTIETOJA:

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Riikka Peltola, yrittäjä, Klacon Oy, puh. 0400 297 766 ja riikka.peltola@klacon.fi

 

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on yksi Suomen suurimmista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoajista. Sen palveluksessa on 640 työntekijää lähes 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.