Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys Rantalainen Yhtiöt vauhdittaa kasvuaan yritysostokampanjalla. Huumorilla höystetyn mainoskampanjan avulla yhtiö tavoittelee noin 10 miljoonan euron eli 25 prosentin kasvua yritysostoin seuraavan kahdentoista kuukauden aikana.

Seuranhakuilmoituksia jäljittelevillä lehti- ja netti-ilmoituksilla Rantalainen hakee kumppaneita, joiden kanssa voisi solmia järkiliiton. Kutsu koskee kaiken kokoisia tilitoimistoja.

Konsernijohtaja, kauppaneuvos Antti Rantalainen sanoo, että järkiliitolla pyritään tarjoamaan ratkaisu myyjälle.

− Eläköityvä yrittäjä haluaa yleensä exitin heti. Tarjoamme yrittäjille myös mahdollisuuden ryhtyä kumppaniksemme, jolloin ostamme enemmistön liiketoiminnasta ja kumppanimme saa meidän konseptimme organisaation ja digitalisaation kehittämiseen.

Automaatio ja sen edistäminen taloushallintoalalla ovat yksi tärkeimmistä kasvun vaikuttumista Rantalainen Yhtiöillä. Antti Rantalaisen mielestä Taloushallintoliitto ei ole onnistunut motivoimaan jäsenistöään digitalisoinnissa, eikä monella pienellä tilitoimistolla ole voimavaroja sen toteuttamiseen.

− Me haluamme olla tässäkin suunnannäyttäjä ja muutoksen läpiviejä toimialalla. Uskottavuutemme riippuu paljolti siitä, että olemme riittävän suuri toimija, hän sanoo.

Itseluottamusta Rantalaisen johdolle antaa kunnossa oleva talous. Rantalainen Yhtiöt on vakavarainen yritys.  Se on tehnyt viime vuosina kymmenkunta yrityskauppaa vuodessa. Konsernin liikevaihto kasvoi kahtena edellisvuonna kuusi miljoonaa euroa vuodessa ja on maaliskuussa 2017 päättyvällä tilikaudella noin 40 miljoonaa euroa.

Kampanjallaan Rantalainen haluaa kiinnittää myös toimialan ulkopuolella huomiota yrityskauppoihin keinona turvata liiketoiminnan jatkuvuutta ja työllisyyttä.

− Haluamme rohkaista myös kaikkein pienimpiä tilitoimistoja ottamaan yhteyttä meihin. Sekä niitä, jotka haluavat luopua liiketoiminnastaan, että niitä, joilla on vielä halu kehittyä, sanoo operatiivinen johtaja Kimmo Martikainen Rantalainen Yhtiöistä.

Rantalainen hakee myytäviä yrityksiä pääasiassa Vaasa−Joensuu-linjan eteläpuolelta, mutta Martikaisen mukaan riittävän suuria yksiköitä ei ole suljettu pois muualtakaan.

Hän sanoo, että yrityskaupoissa myytävää on tavallisesti enemmän kuin ostajia.

− Tilitoimistot ovat kuitenkin niin kysyttyjä, etteivät ne jää yleensä myymättä, jos hinta vain on kohdallaan.

Rantalainen Yhtiöiden Järkiliitto-kampanjan lehti-ilmoitukset julkaistaan Taloushallintoliiton Tilisanomat-lehdessä. Lisäksi Rantalaisen verkkosivuilla www.rantalainen.fi/jarkiliitto on tarinoita toteutuneista yrityskaupoista ja neuvoja yrityskauppaa harkitseville. Mainoskampanjan on suunnitellut Nitroid.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 550 työntekijää. Konsernilla on toimipaikkoja yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Rantalainen Yhtiöt vastaa taloushallintoalan kilpailuun rakentamalla laajan ja kilpailukykyisen palveluverkoston. Yhtiö tavoittelee 25 prosentin kasvua seuraavan 12 kuukauden aikana pääasiassa yritysostoin. www.rantalainen.fi

Lisätietoja:

Konsernijohtaja, kauppaneuvos Antti Rantalainen, Rantalainen Yhtiöt, puh. 0400 420 665 ja antti.rantalainen@rantalainen.fi

Operatiivinen johtaja Kimmo Martikainen, Rantalainen Yhtiöt, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi