Rantalainen Yhtiöihin kuuluva Rantalainen Oy Helsinki on ostanut Kansallisen Kokoomuksen omistaman tilitoimiston Kansallispalvelu Oy:n Helsingistä. Rantalaisen Helsingin Kampin toimipisteen sivuille pääset täältä: Tilitoimisto Helsinki, Kamppi.

Vuonna 1995 perustettu Kansallispalvelu on erikoistunut järjestöasiakkaisiin. Kokoomuskonsernin eri osat ovat muodostaneet merkittävän osan tilitoimiston liikevaihdosta.

Kaupan johdosta Rantalaisesta tulee Suomen johtava tilitoimisto yleishyödyllisten yhteisöjen palvelemisessa.

– Rantalaisella on ollut Helsingissä täydellinen ylivoima yleishyödyllisten yhteisöjen taloushallinnon osaamisessa ja ohjelmistoratkaisuissa jopa koko Suomen mittakaavassa. Yrityskauppa vahvistaa entisestään jalansijaamme tällä toimialalla, sanoo Rantalainen Oy Helsingin toimitusjohtaja Risto Iivonen.

Kokoomuksen hallintopäällikkö Timo Elo sanoo, että puolue päätti luopua tilitoimiston pitämisestä, koska se ei ole sen strategista ydintoimintaa.

– Haluamme keskittyä ydinasioihin, joita ovat politiikan sisältö ja järjestötyö sekä viestintä.

Elon mukaan puolue haki pitkään hyvää kumppania, jolle se voisi ulkoistaa taloushallintonsa.

– Päädyimme Rantalaiseen alan merkittävänä ammattilaisena ja perheryityksenä, joka edustaa kokoomukselle tärkeitä arvoja. Sekään ei haitannut, että Rantalainen-konsernin johtaja Antti Rantalainen on kokoomuslainen vaikuttaja omassa kotikaupungissaan Hyvinkäällä, Elo sanoo.

Kansallispalvelulla on neljä työntekijää, jotka siirtyvät Rantalaisen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.  Henkilökunta muuttaa elokuussa Helsingin Kansakoulukujalta parinsadan metrin päähän Rantalaisen Kampin toimistoon. Asiakkaiden yhteyshenkilöt säilyvät entisellään.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 500 työntekijää. Konsernilla on yli 40 toimipaikkaa yli 30 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Rantalainen Yhtiöt vastaa taloushallintoalan kilpailuun rakentamalla toimialueelleen kattavan ja kilpailukykyisen palveluverkoston. Yhtiö tavoittelee yli kymmenen prosentin kasvua vuosittain pääasiassa yritysostoin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Risto Iivonen, Rantalainen Oy Helsinki, puh. 040 510 1479 ja risto.iivonen@rantalainen.fi

Hallituksen pj. Antti Rantalainen, Rantalainen Yhtiöt, puh. 0400 420 665 ja antti.rantalainen@rantalainen.fi

Hallintopäällikkö Timo Elo, Kansallinen Kokoomus rp., puh. 050 511 8293 ja timo.elo@kokoomus.fi