Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja tarjoava Rantalainen-konserni vahvistaa jalansijaansa Pohjois-Karjalassa ostamalla joensuulaisen Yrityspalvelu Jako Oy:n liiketoiminnan.  Kaupassa Rantalaiselle siirtyy viisi työntekijää ja vajaan puolen miljoonan euron liiketoiminta.

Rantalainen aloitti toimintansa Joensuussa viime kesänä tehdyillä yritysostoilla. Yhtiö tavoittelee Joensuussa 30 hengen tilitoimistoa vuoden 2020 loppuun mennessä. Nyt tehdyn kaupan jälkeen työntekijöitä on parikymmentä. Rantalaisen Joensuun toimipisteen uudet sivut löytyvät täältä: Tilitoimisto Joensuu.

Yrityspalvelu Jako Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Jarmo Koistinen siirtyy asiakaspalvelujohtajaksi Rantalaiselle Joensuuhun. Hän uskoo, että Rantalainen kykenee haastamaan kilpailijansa paikallisena toimijana, joka ei ole hajauttanut osaa palvelutuotannostaan muualle Suomeen tai ulkomaille.

”Haluamme palvella asiakkaitamme paikallisesti kaikissa asioissa ja vahva paikallistuntemuksemme auttaa meitä siinä”, Koistinen sanoo.

Koistinen ehti toimia tilitoimistoyrittäjänä lähes 35 vuotta.  Hän sanoo itse neuvoneensa asiakkaitaan, kuinka yritystoiminnan jatkajaa kannattaa ryhtyä miettimään mieluummin hieman liian aikaisin kuin liian myöhään.

”Nyt tuli itselläni eteen sellainen vaihe, kun perheestäkään ei löytynyt jatkajaa yritykselle.”

Koistinen sanoo, että toiminta taloushallintoalalla käy koko ajan hektisemmäksi.

”Digitalisaatio edellyttää ohjelmisto- ja laiteympäristön jatkuvaa uudistamista. Myös työskentelytahtimme kiihtyy koko ajan vasteaikojen lyhetessä sekä asiakas- ja viranomaisraportoinnin vaatimusten lisääntyessä. ”

Hän uskoo, että Rantalainen-konsernin tietotaito ja voimavarat yhdistettynä paikalliseen palvelutuotantoon tarjoaa aiempaa enemmän menestymisen mahdollisuuksia niin asiakkaille kuin työntekijöille.

 

LISÄTIETOJA:

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Jarmo Koistinen, toimitusjohtaja, Yrityspalvelu Jako Oy, puh. 0400 379 019 ja jarmo.koistinen@ypjako.fi

 

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on yksi Suomen suurimmista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoajista. Sen palveluksessa on 640 työntekijää lähes 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.