Taloushallintopalveluja tarjoava Rantalainen Yhtiöt on laajentanut toimintaansa Venäjän-kaupassa perustamalla tytäryhtiön Pietariin. Rantalaisen Pietarin toimipistesivulle pääset täältä: Tilitoimisto Pietari.

Elokuun alussa toimintansa aloittanut OOO Rantalainen tarjoaa taloushallinnon ja juridiikan palveluja Venäjällä liiketoimintaansa aloitteleville tai laajentaville ulkomaisille yrityksille yhdessä suomalaisen asianajotoimisto MK-Law Oy:n kanssa.

Toimitusjohtaja Risto Iivonen Rantalaiselta Helsingistä sanoo, että Rantalaisen asiakkaina on jo pitkään ollut useita kymmeniä yhtiöitä, jotka toimivat itärajan molemmin puolin.

– Heitä on pääkaupunkiseudulla palvellut parikymmentä venäjän kielen taitoista kirjanpitäjää ja Rantalaisen muissa toimipaikoissa vielä kymmenkunta lisää.

Tähän kokemukseen ja osaamiseen perustuen Rantalainen päätti luoda Pietariin parhaan paikallisen tilitoimiston ulkomaisille yhtiöille.

Ideana on se, että Rantalaisen asiakkaat Suomessa voivat hoitaa myös Venäjällä toimivan yrityksensä taloushallinnon Suomesta käsin.

– Asiakas saa halutessaan kaikki Venäjän-liiketoimintaansa liittyvän konsultoinnin ja neuvonnan sekä talousraportoinnin Suomessa joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi ja IFRS- tai FAS-järjestelmään muutettuna, sanoo liiketoimintajohtaja Jussi Ala-Risku Rantalaiselta Helsingistä.

Hän sanoo, että heikko rupla ja alhainen palkkataso houkuttelevat nyt ulkomaisia yrityksiä Venäjälle. Lisäksi Pietari on metropoli, jossa talouselämä ei pysähdy vaikeinakaan aikoina.

Yhteistyökumppaninsa asianajotoimisto MK-Law:n kanssa Rantalainen pystyy tarjoamaan myös kaikki yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan aloittamiseen tai laajentamiseen Venäjällä liittyvät palvelut. Yritykset toimivat Pietarissa samoissa toimitiloissa kaupungin ydinkeskustassa. Suomessa Rantalaisen Venäjän-palveluja johdetaan Vantaan Myyrmäen toimistosta.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 500 työntekijää. Konsernilla on yli 40 toimipaikkaa yli 30 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Lisätietoja:

Jussi Ala-Risku, liiketoimintajohtaja, Rantalainen Oy Helsinki, puh. 050 361 0860 ja jussi.ala-risku@rantalainen.fi
Risto Iivonen, tj., Rantalainen Oy Helsinki, puh. puh. 040 510 1479 ja risto.iivonen@rantalainen.fi