Rantalainen Yhtiöihin kuuluva Rantalainen & Talsi Oy on ostanut kotkalaisen tilitoimiston Wallabia Oy:n liiketoiminnan. Kaupalla Rantalainen vahvistaa palvelutarjontaansa Kotkan talousalueella, jossa sillä on tämän jälkeen lähes kymmenen asiantuntijan yksikkö. Rantalaisen Kotkan toimipisteen sivut löydät täältä: Tilitoimisto Kotka.

Wallabian omistaja Anja Koskinen sanoo, että kaupalla luodaan Kymenlaaksoon yksikkö, joka tarjoaa seudun yrityksille entistä laajempia ja laadukkaampia taloushallintopalveluja.

Hän perustelee kauppaa sillä, että jos tilitoimisto haluaa kehittyä eikä jäädä pelkäksi tallentajaksi, sen täytyy kasvaa.

– Digitalisaatio ja lainsäädäntö asettavat tilitoimistoyrittäjälle niin paljon vaatimuksia ja velvoitteita, ettei pieni yritys pysty enää hallitsemaan niitä kaikkia. Yksistään rekrytointi on helpompaa isolle kuin pienelle yritykselle.

Rantalaisessa Koskista kiehtoi se, että yhtiö toimii täysin paikallisesti, vaikka se on lähes valtakunnallinen yritys.

– Isossa konsernissa paikallisilla työntekijöillä on kuitenkin vahvempi asiantuntijatuki ja paremmat resurssit käytettävissään kuin pienillä alan toimijoilla.

Wallabia on työllistänyt yrittäjän lisäksi neljä työntekijää, joista kaksi siirtyy Rantalaiselle vanhoina työntekijöinä. Koskinen jatkaa Rantalaisella konsulttina. Työntekijät siirtyvät ensi kevään aikana Rantalaisen Kotkan-toimitiloihin, joita laajennetaan.

Wallabia on perustettu vuonna 1995 ja sillä on pitkä kokemus myös venäläisten yrittäjien palvelemisesta Suomessa.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 600 työntekijää. Konsernilla on toimipaikkoja yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Rantalainen Yhtiöt vastaa taloushallintoalan kilpailuun rakentamalla laajan ja kilpailukykyisen palveluverkoston. Yhtiö tavoittelee kuluvalla tilikaudella 25 prosentin kasvua pääasiassa yritysostoin. www.rantalainen.fi

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, integraatio- ja muutosjohtaja, Rantalainen Yhtiöt, puh.  040 555 8081 ja s-posti kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Anja Koskinen, hallituksen puheenjohtaja, Wallabia Oy, puh. 044 596 6900 ja s-posti anja.koskinen@wallabia.fi