Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut kolme tamperelaista tilitoimistoa: Future Taloushallinto Oy:n, Mani Taloushallinto Oy:n ja Tampereen Seudun Tilikeskus Oy:n. Yhtiöt ovat toimineet Tampereella ja Seinäjoella yhteisen markkinointibrändin Talousruutu nimellä, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on vajaat kaksi miljoonaa euroa.

Rantalaisen Tampereen toimipisteen sivuille pääset täältä: Tilitoimisto Tampere.

Yrityskaupat vahvistavat Rantalaisen Tampereelle viime syksynä perustaman taloushallinnon palvelukeskuksen asiantuntemusta. Kauppojen jälkeen Rantalaisella on Tampereella nelisenkymmentä työntekijää, minkä lisäksi sinne sijoittuu puolenkymmentä konsernityöntekijää.

− Tavoitteenamme on luoda Tampereelle noin sadan hengen palvelukeskus vuoden 2020 loppuun mennessä. Sitä helpottaa alan osaavan työvoiman hyvä saatavuus Pirkanmaalla, sanoo integraatio- ja muutosjohtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Talousruudun yrittäjät Marko Kautto, Tiina Ruutiainen ja Ari Murtomäki siirtyvät johtotehtäviin Rantalaiselle Tampereelle. Kaikki Talousruudun 20 työntekijää siirtyvät Rantalaiselle vanhoina työntekijöinä.

Parikymmentä vuotta tilitoimistoyrittäjänä toiminut Kautto sanoo myyntipäätöksen syntyneen vakaan harkinnan pohjalta.

− Yhtenä alan kokeneimmista ja suurimmista toimijoista Rantalainen pystyy tarjoamaan työntekijöille entistäkin paremmat kehittymismahdollisuudet ja asiakkaille monipuolisemmat talous- ja henkilöstöhallinnon ratkaisut.

Rantalainen keskittää Tampereen toimintonsa uusiin toimitiloihin vuoden loppuun mennessä.

Nyt tehdyt yrityskaupat tukevat Rantalaisen kasvustrategiaa, johon liittyy pääomasijoitusyhtiö Intera Partnersin mukaantulo vastikään omistajakumppaniksi. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on Suomen neljänneksi suurin talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoaja. Sen palveluksessa on yli 600 työntekijää 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, integraatio- ja muutosjohtaja, Tilipalvelu Rantalainen Oy, puh. 040 555 8081, kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Marko Kautto, toimitusjohtaja, Talousruutu, puh. 040 551 5220, marko.kautto@talousruutu.fi