Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Helsinki on ostanut taloushallinnon palveluja tarjoavan TalousAdvisor Oy:n liiketoiminnan Helsingistä. Kaupassa Rantalaiselle siirtyy 12 työntekijää ja noin 1,2 miljoonan euron liiketoiminta.

Rantalaisen Helsingin toimipisteen sivut löytyvät täältä: https://www.rantalainen.fi/toimipisteet/tilitoimisto-helsinki-kamppi/

”Kauppa vahvistaa toimintaamme pääkaupunkiseudulla, jossa Rantalaisella on nyt ostettu liiketoiminta mukaan lukien lähes 180 työntekijää ja 17 miljoonan euron liikevaihto”, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

TalousAdvisorin omistaja ja toimitusjohtaja Pirkko Sarpola-Halmetilla on taloushallintoalalta yli 30 vuoden kokemus, josta yli 20 vuotta hän on toiminut yrittäjänä.

”Taloushallintoalan muutos on niin suuri, että siinä kokee olevansa yksin aika pieni toimija kilpailun ja ohjelmistotalojen puristuksessa”, hän sanoo.

”Tilitoimistoasiakkailla on erilaisia talouden suunnittelu-, seuranta- ja raportointitarpeita. Suurempana toimijana pystymme hyödyntämään monenlaisia ohjelmistoratkaisuja ja tarjoamaan enemmän toimialakohtaisia ratkaisuja prosessikonsultoinnissa”, hän jatkaa.

Sarpola-Halmetin mukaan tilitoimistoille on nyt paljon ottajia.

”Tarjolla on myös hyvin erilaisia jatkomalleja, joista pitää tarkkaan miettiä, mikä turvaa parhaiten henkilöstön ja asiakkaiden tulevaisuuden.”

Sarpola-Halmetille oli tärkeää löytää samanhenkinen ostaja, jotta omistajanvaihdoksesta aiheutuisi mahdollisimman vähän vaivaa ja muutoksia työntekijöille ja asiakkaille. Hän jatkaa itse Rantalaisella asiakkuusjohtajana Helsingin Kalasataman yksikössä.

LISÄTIETOJA:

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Pirkko Sarpola-Halmet, toimitusjohtaja, TalousAdvisor Oy, puh. 040 503 8073 ja pirkko@talousadvisor.com

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on yksi Suomen suurimmista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoajista. Sen palveluksessa on 640 työntekijää lähes 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.