Rantalainen Yhtiöihin kuuluva Rantalainen Oy Mikkeli on ostanut Mikkelin Tilikeskus Oy:n. Kaupan johdosta Rantalaisesta tulee Mikkelin seudun suurin taloushallintopalveluiden tarjoaja, jonka palveluksessa on parikymmentä työntekijää. Rantalaisen Mikkelin toimipistesivulle pääset täältä: Tilitoimisto Mikkeli.

Mikkelin Tilikeskukseen kuuluu myös runsas vuosi sitten Lappeenrannassa aloittanut tytäryhtiö Saimaan Tilikeskus Oy. Yhtiöillä on yhteensä seitsemän työntekijää, jotka siirtyvät vanhoina työntekijöinä Rantalaisen palvelukseen. Liikevaihtoa yhtiöillä on yhteensä noin 600 000 euroa.

Yrityskauppa toteutetaan osakeyhtiöiden fuusiona siten, että Mikkelin Tilikeskuksen partneriosakkaat Heidi Jukola ja Tuuli Vainio jatkavat vähemmistöosakkaina Rantalainen Oy Mikkelissä. Tilikeskuksen perustajaosakas ja toimitusjohtaja Marja Mustapää jää Rantalaisen palvelukseen konsulttina.

Mustapää on seurannut taloushallintoalan kehitystä yrittäjänä vuodesta 1999 ja Taloushallintoliiton hallituksen jäsenenä vuodesta 2012 lähtien. Mustapää yhtiökumppaneineen päätyi yrityskauppaan käytyään ensin huolella läpi erilaisia tulevaisuuden vaihtoehtoja yrityksessään.

– Olemme yksin liian pieni yksikkö panostamaan it-osaamiseen ja konsultointiin voidaksemme hoitaa myös isompia asiakkaita, kun kirjanpito automatisoituu.

Mustapään mukaan esimerkiksi palkkahallinnon rooli ja osaamisvaatimukset tilitoimistoissa kasvavat, kun isot yritykset eivät ulkoista enää pelkästään palkanlaskentaa, vaan myös palkkahallintoa aina HR:ään asti.

Hän sanoo, että pitkällä aikavälillä ainoaksi vaihtoehdoksi jäi liittoutuminen jonkun alan toimijan kanssa. Näin henkilökunnalle turvattiin myös mahdollisuus kehittyä työssään.

Paikallisesti ja kasvollisesti toimiva Rantalainen oli luonnollinen valinta yritykselle, jossa tutut kirjanpitäjät ovat hoitaneet tiiviisti asiakkaiden asioita ja palvelleet heitä henkilökohtaisesti.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 550 työntekijää. Konsernilla on toimipaikkoja yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Rantalainen Yhtiöt vastaa taloushallintoalan kilpailuun rakentamalla laajan ja kilpailukykyisen palveluverkoston. Yhtiö tavoittelee yli kymmenen prosentin kasvua vuosittain pääasiassa yritysostoin. www.rantalainen.fi

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, operatiivinen johtaja, Rantalainen Itä-Suomi, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Marja Mustapää, toimitusjohtaja, Mikkelin Tilikeskus Oy, puh. 050 321 7260 ja marja.mustapaa@mikkelintilikeskus.fi