Rantalainen Yhtiöt laajentaa palvelujaan yritysten omistusjärjestelyihin ostamalla osuuden niihin erikoistuneesta helsinkiläisestä Aronia Group Oy:stä.

Aronian palveluihin kuuluvat yritysten arvonmääritykset, yritysten osto- ja myyntitoimeksiannot ja sukupolvenvaihdokset. Vuonna 2000 perustettu Aronia on tehnyt yli 500 yritysjärjestelyä pääasiassa pk-yrityksissä.

Rantalaisen konsernijohtaja Antti Rantalainen sanoo, että yhteistyö Aronian kanssa parantaa Rantalaisen mahdollisuuksia auttaa asiakasyrityksiä sekä liiketoiminnan laajentamisessa että siitä luopumisessa.

– Asiakkaamme odottavat meiltä aloitteellisuutta myös liiketoimintansa kehittämisessä. Sukupolvenvaihdoksissa ulkopuolinen asiantuntija voi puolestaan auttaa avaamaan lukkiutunutta tilannetta perheen sisällä, jotta nuoret pääsevät nopeammin kiinni yrittämiseen, hän sanoo.

Rantalaisen ja Aronian yhteistyö sai alkunsa molempien tarpeesta auttaa yrittäjiä löytämään helpommin jatkaja yritykselleen.

– Suuri osa pk-yrittäjistä on ikääntyneitä ja vain harvalla on omasta takaa jatkaja yritykselleen. Yhteiskunnan kannalta olisi kuitenkin tärkeää säilyttää olemassa oleva liiketoiminta ja saada yritykset myös uudistumaan yritysjärjestelyillä, sanoo Aronian perustajaosakas Lars Lindholm.

Aronialla on myös halu kasvaa. Kumppanuus Rantalaisen kanssa tarjoaa Aronialle tehokkaamman jakelukanavan sen yritysjärjestelyihin kehittämille analyysituotteille ja toimintamalleille.

– Aroniasta Rantalaisen omat asiantuntijat saavat tuekseen kymmenkunta uutta asiantuntijaa, joilla on syvällinen ja laaja kokemus pk-yritysten omistusjärjestelyistä, kertoo Aronian tuore toimitusjohtaja ja osakas Leif Backman.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 430 henkeä 28 paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Yhtiö tavoittelee yli kymmenen prosentin vuosikasvua pääasiassa yritysostoin.

Lisätietoja:

Rantalainen Yhtiöt, hallituksen pj. Antti Rantalainen, puh. 0400 420 665, antti.rantalainen@rantalainen.fi
Aronia Group Oy, perustaja ja osakas Lars Lindholm, puh. 050 505 0355, lars.lindholm@aronia.fi
Aronia Group Oy, toimitusjohtaja Leif Backman, puh. 043 824 3460

Lisätietoa palveluista: yritysjärjestelyt ja yritysrahoitus