Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen & Talsi Oy on ostanut joensuulaisten tilitoimistojen Carelian Taloushallintopalvelut Oy:n ja Silenna Oy:n liiketoiminnot. Kauppojen myötä Rantalaiselle siirtyy Joensuussa yhteensä 15 työntekijää ja vajaan 1,2 miljoonan euron liiketoiminnot.

Rantalaisen Joensuun toimipisteen sivut löydät täältä: Tilitoimisto Joensuu.

Rantalainen & Talsin toimitusjohtaja Timo-Jussi Talsi sanoo, että Rantalainen kasvaa strategiansa mukaisesti maakuntakeskuksissa ja yliopistokaupungeissa, ja Joensuu on vahvasti molempia.

”Rakennamme Joensuuhun 30 hengen tilitoimiston vuoden 2020 loppuun mennessä. Sitä varten toiminnan rungoksi haettiin moderneja ja vahvoja paikallisia toimijoita”, hän kertoo.

Carelian omistaja Eila Kontkanen ja Silennan omistaja Anneli Sorsa siirtyvät johtotehtäviin Rantalaiselle Joensuuhun. Yrityskauppa oli molemmille yli 60-vuotiaille yrittäjille luonteva keino turvata liiketoiminnan jatkuvuus ja henkilökunnan työllisyys.

Sorsa sanoo, että voimakkaasti kehittyvällä taloushallintoalalla yrittäjän resurssit käyvät rajallisiksi, kun pitää jakaa itseään niin moneen eri rooliin työpäivän aikana.

”Silloin paras tapa saada lisää resursseja ja osaamista liiketoiminnan ja palvelujen kehittämiseen on liittoutua samanhenkisen kumppanin kanssa.”

Kontkanen iloitsee voidessaan yrittämisen sijasta keskittyä vastedes täysin mielityöhönsä eli asiakkaiden palveluun ja menestymisen tukemiseen.

Nyt tehdyt yrityskaupat tukevat Rantalaisen kasvustrategiaa, johon liittyy pääomasijoitusyhtiö Intera Partnersin mukaantulo vastikään omistajakumppaniksi. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on Suomen neljänneksi suurin talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoaja. Sen palveluksessa on yli 600 työntekijää yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 42 miljoonaa euroa. 

 

LISÄTIETOJA:

Timo-Jussi Talsi, toimitusjohtaja, Rantalainen Joensuu, puh.  0400 550 318, timo-jussi.talsi@rantalainen.fi

Anneli Sorsa, toimitusjohtaja, Silenna Oy, puh. 050 912 6692, anneli.sorsa@silenna.fi

Eila Kontkanen, toimitusjohtaja, Carelian Taloushallintopalvelut Oy, puh. 040 708 7544, eila.kontkanen@carelian.net

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava integraatio- ja muutosjohtaja, puh. 040 555 8081, kimmo.martikainen@rantalainen.fi