Taloushallintopalveluja tarjoava Rantalainen Yhtiöt laajenee Poriin ostamalla Porin Tilifakta Oy:n liiketoiminnan. Vuonna 1986 perustetun Porin Tilifaktan liikevaihto on noin miljoonaa euroa ja sillä on kolmetoista työntekijää. Asiakkaita yhtiöllä on yli 250. Rantalaisen Porin toimipisteen sivuille päset täältä: Tilitoimisto Pori.

Kaupan johdosta Porin Tilifaktasta tulee osa Rantalainen Oy Länsi-Suomea ja yksi sen kuudesta toimipaikasta Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Muut toimipaikat sijaitsevat Raumalla, Eurassa ja Huittisissa, Uudessakaupungissa ja Laitilassa.

Samanaikaisesti Rantalainen vahvistaa palveluaan Eurassa ostamalla Rantalainen Oy Länsi-Suomen lukuun Euran Tilitoimisto Ky:n liiketoiminnan. Yhtiöllä on kaksi työntekijää.

Rantalaisesta tulee kauppojen jälkeen toimistoverkollaan suurin taloushallintoalan toimija Satakunnassa ja Vakka-Suomessa.

– Olemme reilussa vuodessa rakentaneet Satakuntaan kuudenkymmenen hengen ja 4,5 miljoonan euron liiketoiminnan, sanoo Rantalaisen konsernijohtaja Antti Rantalainen.

Rantalainen Oy Länsi-Suomen toimitusjohtaja Anna Suominen sanoo, että Porin Tilifakta on tunnettu vahvana taloushallinnon osaajana, joka hallitsee hyvin asiakkaidensa liiketoimintaprosessit. Yrityksen asiakkaina on paljon pk-teollisuutta ja teknisen alan palveluyrityksiä sekä muita palvelualan yrityksiä.

Porin Tilifakta Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja toisessa polvessa Juha-Matti Ojanperä sanoo, että resurssien ja osaamisen yhdistäminen vahvistaa ja monipuolistaa entisestään asiakkaille tarjottavia palveluita.

– Tässä vaiheessa työuraa haluamme kuitenkin vaimoni kanssa keskittyä yrittämisen sijasta asiakkaiden kanssa toimimiseen. Merkittävää oli myös se, ettei perheestä löytynyt jatkajaa yritykselle.

Juha-Matti Ojanperä siirtyy Rantalainen Oy Länsi-Suomeen liiketoimintajohtajaksi ja vaimonsa Jaana Ojanperä jatkaa Porin toimiston palvelupäällikkönä. Kaikki Porin Tilifaktan ja Euran Tilitoimiston työntekijät siirtyvät Rantalaisen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on yli 500 työntekijää. Konsernilla on yli 40 toimipaikkaa yli 30 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa.

Rantalainen Yhtiöt vastaa taloushallintoalan kovenevaan kilpailuun rakentamalla toimialueelleen kattavan ja kilpailukykyisen palveluverkoston. Yhtiö tavoittelee yli kymmenen prosentin kasvua vuosittain pääasiassa yritysostoin.

LISÄTIETOJA:

Tj. Anna Suominen, Rantalainen Oy Länsi-Suomi, puh. 044 547 5785, anna.suominen@rantalainen.fi

Hallituksen pj. Antti Rantalainen, Rantalainen Yhtiöt, puh. 0400 420 665, antti.rantalainen@rantalainen.fi

Tj. Juha-Matti Ojanperä, Porin Tilifakta Oy, puh. 040 505 1809, juha-matti.ojanpera@porintilifakta.fi