Rantalainen Yhtiöt on ostanut tilipalveluyksiköt neljältä Lounais- ja Länsi-Suomessa toimivalta alueelliselta osuuspankilta.

Lounaismaan, Raaseporin, Lounaisrannikon ja Länsi-Suomen Osuuspankkien pankkikonserneihin kuuluneiden tilipalveluyksiköiden liikevaihto on yhteensä 4,4 miljoonaa euroa ja niiden palveluksessa on 75 työntekijää. Asiakkaita on yli 1 500. Yksiköt toimivat kymmenellä paikkakunnalla Hangosta Raumalle.

Yritysjärjestelyjä varten perustetaan Rantalaisen brändin alle kaksi uutta yhtiötä, joihin osuuspankit tulevat vähemmistöosakkaiksi neljänkymmenen prosentin osuudella.

– Tilitoimistopalvelut eivät ole pankin ydinliiketoimintaa. Tarvitsimme kyvykkään yhteistyökumppanin kehittämään ja tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkaillemme entistä laajempia ja asiantuntevampia taloushallintopalveluita, sanoo Lounaismaan Osuuspankin toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen.

Osuuspankit luottavat Rantalaisen kykyyn vastata sähköisten taloushallintopalveluiden ja vaativien asiantuntijapalveluiden kasvavaan kysyntään.

– Iso tilitoimisto pystyy hyödyntämään teknisen kehityksen ja investoimaan sähköisiin järjestelmiin huomattavasti paremmin kuin pieni toimisto ja tarjoamaan siten pienillekin asiakkailleen kustannustehokkaat sähköiset palvelut, sanoo Rantalaisen konsernijohtaja Antti Rantalainen.

Länsi-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Simo Kauppi sanoo, että pankit kartoittivat yhdessä eri vaihtoehtoja kumppaniksi ja päätyivät Rantalainen Yhtiöihin, koska sen paikallisuutta ja kasvollista kumppanuutta korostava toimintamalli sopii hyvin yhteen osuuspankkien arvomaailman kanssa.

Kauppi korostaa, että yritysjärjestely tarjoaa myös henkilöstölle paremmat mahdollisuudet kehittyä ammatillisesti. Henkilökunta siirtyy uusien yhtiöiden palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Asiakkaiden yhteyshenkilöt säilyvät entisellään.

Rantalainen-konsernille yrityskauppa on suurin kautta aikojen. Rantalainen nousee kaupan johdosta Suomen kolmanneksi suurimmaksi tilitoimistoketjuksi. Se on myös alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on tämän jälkeen lähes 430 henkeä 29:llä eri paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Yhtiö tavoittelee yli kymmenen prosentin vuosikasvua pääasiassa yritysostoin.

Lisätietoja:

Rantalainen Yhtiöt: hallituksen pj. Antti Rantalainen, puh. 0400 420 665, antti.rantalainen@rantalainen.fi

Tilipalvelu Rantalainen Oy: tj. Mikko Tuomainen, puh. 050 393 2852, mikko.tuomainen@rantalainen.fi

Lounaismaan Osuuspankki: tj. Jukka Hulkkonen, puh. 044 770 1201, jukka.hulkkonen@op.fi

Länsi-Suomen Osuuspankki: tj. Simo Kauppi, puh. 044 714 1300, simo.kauppi@op.fi

OP-Filia Oy: hallituksen pj. Henry Holmgård, puh. 0400 471 353, henry.holmgard@hangonsahko.fi

Lounaisrannikon Osuuspankki: tj. Juha-Pekka Nieminen, puh. 0500 495 244, juha-pekka.nieminen@op.fi