Rantalainen ja maaseudun talouslaskentapalveluja tuottava Agripolku ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyön myötä Agripolku täydentää Rantalaisen maatalouden palveluihin liittyvää osaamista. Sopimus varmistaa myös nykyaikaisten taloushallinnon palveluiden saatavuuden Agripolun kirjanpitoasiakkaille.

– Haluamme kehittyä lähivuosina maatalousyrittäjien ykköskumppaniksi, jolta yrittäjä voi kysyä kaikkia talouteen liittyviä palveluja. Oli kyse sitten kirjanpidosta, maatilan yhtiöittämisestä tai EU-tukihakemusten laatimisesta, Agripolun kanssa voimme yhdessä nämä palvelut tuottaa, toteaa Rantalainen Oy Länsi-Suomen toimitusjohtaja Anna Suominen.

Maatalouden talouspalveluja yli 15 vuoden kokemuksella

Agripolku-yrittäjällä Hannu Ala-Haavistolla on yrittäjäkokemuksen lisäksi noin 15 vuoden kokemus maataloushallinnosta. Hän on työskennellyt mm. MMM Tietopalvelukeskuksessa, Maa- ja metsätalousministeriössä sekä Maaseutuvirastossa. Hannulla on myös kokemusta käytännön maataloudesta  veljensä nykyisin omistamalta sukutilalta, joka on erikoistunut sianlihantuotantoon.

Yrityksen palveluihin kuuluvat liiketoimintasuunnitelmat, kassabudjetointi, maksuvalmius- ja investointilaskelmat, viljelysuunnitelmat, EU-tukihakemukset ja kotieläinten ympäristöluvat. Lisäksi Agripolku tarjoaa apua yhtiöittämisselvitysten tekoon ja maatilojen verosuunnitteluun.

Neuvo 2020 -ohjelma maatalousyrittäjien tukena

Ala-Haavisto valittiin tänä vuonna mukaan Neuvo 2020 -ohjelmaan, jonka kautta maatalousyrittäjä voi pyytää neuvontaa mm. ympäristökysymyksiin, luomutuotantoon ja eläinten terveysasioihin liittyen.

– Ohjelmassa maatalousyrittäjällä on mahdollisuus käyttää yhteensä 7000 euron arvosta neuvontaa neljän vuoden aikana. Tulevana syksynä ohjelma laajenee myös talousneuvonnan puolelle, mitä varten olen lähtenyt mukaan ohjelmaan, Ala-Haavisto kertoo.

Lisätietoa Agripolusta.

Lisätietoa Neuvo 2020 -ohjelmasta.

Agripolku: Hannu Ala-Haavisto, hannu.ala-haavisto@agripolku.fi tai 040 522 0512

Rantalainen Oy Länsi-Suomi: Anna Suominen, anna.suominen@rantalainen.fi tai 044 547 5785