Rantalaisen kehittämä mobiilipalkka tuo palkkatiedot älypuhelimeen

Rantalaisen tilitoimistokonserni on kehittänyt palkkalaskelman mobiilisovelluksen, joka tuo palkkatiedot älypuhelimeen. Mobiilikäyttöinen palkkalaskelma haastaa palkkalaskelman perinteiset jakelukanavat: postin, sähköpostin ja verkkopankin.

M- eli mobiilipalkan kehittäminen lähti Rantalaisella liikkeelle siitä, että palkkatiedot haluttiin toimittaa sinne, mistä kaikki muutkin tiedot ovat helpoiten saatavilla eli älypuhelimeen.

– Ihmiset siirtyvät puhelimelta muille laitteille enää vain silloin, kun heidän pitää tuottaa jotain aineistoa, sanoo johtaja Risto Iivonen Rantalainen Yhtiöistä.

Suurin osa palkkalaskelmista toimitetaan edelleen paperilla. Seuraavaksi yleisin on verkkopankkiin toimitettava verkkopalkka. Älypuhelimen mahdollisuuksia ei palkkalaskelman jakelussa ole aiemmin hyödynnetty.

Iivonen uskookin, että ensimmäisinä mobiilipalkkaan tulevat siirtymään nykyiset verkkopalkan käyttäjät.

Mobiilikäyttöä varten piti uudistaa myös palkkatietojen esitystapa. Mobiilisovelluksesta saa kaikki samat tiedot kuin perinteisestä palkkalaskelmastakin, mutta ne kerrotaan käyttäjälähtöisemmin ”tärkein ensin” -periaatteella.

– Ensimmäisenä näkyy maksettava palkkasumma. Seuraavaa näkymä kertoo, mistä palkka muodostuu, ja siitä voi myös jatkaa muihin tietoihin, kuten vuosi- ja kokonaiskertymiin sekä omiin tietoihin, Iivonen sanoo.

Kuluttajasovellus taloushallintoon

Taloushallintoa ajatellaan yleensä yritysten taloushallinnon näkökulmasta. Mobiilipalkka kuitenkin poikkeaa taloushallinnon muista, vielä harvoista mobiilisovelluksista siinä, että se on kuluttajasovellus.

– Mobiilipalkkalaskelmalla voi periaatteessa tavoittaa kaikki älypuhelinta käyttävät palkansaajat, Iivonen sanoo.

Rantalaisella lasketaan kuukausittain noin 60 000 palkansaajan palkat. Omien asiakasyritystensä lisäksi Rantalainen tarjoaa mobiilisovellusta myös muille tilitoimistolle ja niille suurille työnantajille, jotka laskevat itse palkkansa. Työnantajana Rantalainen aikoo ottaa mobiilipalkan käyttöön ensimmäisten joukossa.

Tavoitteena vuorovaikutteisuus

Mobiilipalkka on kehitetty Microsoftin Azure-sovellusalustalle, ja se toimii kaikkien tunnettujen palkanlaskentaohjelmistojen kanssa.

Sovelluksen käyttö edellyttää työnantajalta tai tilitoimistolta sopimusta Rantalaisen kanssa. Palkansaaja voi ladata sovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupasta.

Sovellus vaatii käyttöönotettaessa tunnistautumisen, minkä jälkeen se toimii henkilötunnuksella ja salasanalla. Palkkalaskelmat tallentuvat sovelluksen arkistoon.

Mobiilipalkka toimii Android-puhelimilla, mutta siitä on tulossa myös iOS-sovellus iPhone-puhelimille.

Risto Iivonen tähdentää, että toisin kuin verkkopalkka, mobiilipalkkalaskelma on oma sovelluksensa, joten siihen voidaan lisätä uusia ominaisuuksia ja tehdä siitä vuorovaikutteinen.

Tällaisia lisäominaisuuksia ovat muun muassa käyttäjän omien tietojen päivittäminen sovelluksesta palkkaohjelmaan, palkkavertailu sekä ansiokehitys- ja verokorttiseuranta.

Lisätietoja:

Johtaja Risto Iivonen, Rantalainen Yhtiöt, puh. 040 510 1479, risto.iivonen@rantalainen.fi

mPalkka

Rantalainen on Suomen kolmanneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys, jonka palveluksessa on lähes 500 työntekijää. Konsernilla on yli 40 toimipaikkaa Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Rantalaisen asiakkaina on lähes 11 000 yritystä ja muuta yhteisöä.