Lahden Tilikeskus Oy ja HS-Yrityspalvelu Oy yhdistävät toimintansa

Lahteen muodostuu yksi Suomen suurimmista taloushallinnon palveluyksiköistä, kun kaksi Lahden seudun johtavaa tilitoimistoa, Lahden Tilikeskus Oy ja HS-Yrityspalvelu Oy, yhdistävät toimintonsa maaliskuun alusta. Yhdistyvien tilitoimistojen liikevaihto on noin kuusi miljoonaa euroa ja niissä työskentelee yhteensä 88 taloushallinnon ammattilaista. Lahden toimipisteen sivuille pääset tästä.

Lahden Tilikeskuksen toimitusjohtaja Kimmo Martikainen sanoo, että voimavaransa ja osaamisensa yhdistämällä yhtiöt pystyvät vastaamaan sähköisten taloushallintopalveluiden ja vaativien asiantuntijapalveluiden kasvavaan kysyntään paremmin kuin itsenäisinä yhtiöinä.

”Sukupolvenvaihdoksiin ja muihin yritysjärjestelyihin, verosuunnitteluun sekä tilintarkastuksiin erikoistuneiden asiantuntijoidemme määrä kasvaa huomattavasti yhdistymisen myötä”, Martikainen sanoo.

HS-Yrityspalvelulle yhdistyminen Lahden Tilikeskuksen kanssa oli luonteva vaihtoehto, koska yhtiöt tuntevat toisensa jo entuudestaan koulutustilaisuuksista ja tilintarkastustoiminnan kautta.

”Lahden Tilikeskuksen strategia ja tavoitteet vastasivat hyvin omia, henkilöstöä korostavia arvojamme”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Heimo Seppälä HS-Yrityspalvelu Oy:stä.

Yhdistyvät tilitoimistot jatkavat toimintaansa itsenäisesti kesään saakka. Toimintojen yhdistäminen yhdeksi palveluyksiköksi aloitetaan kesälomien jälkeen ja viedään päätökseen jouluun mennessä.  Asiakkaiden yhteyshenkilöt säilyvät entisellään.

Yhdistymisessä syntyvä tilitoimisto on osa taloushallintopalveluihin erikoistunutta Rantalainen-yhtiöitä ja sen suurin yksikkö.  Rantalainen on Suomen neljänneksi suurin tilitoimistoketju ja alan suurin perheyritys.  Sen palveluksessa on 350 henkilöä kahdeksallatoista eri paikkakunnalla Etelä-Suomessa.

”Pyrimme vastaamaan taloushallintoalan kovenevaan kilpailuun rakentamalla toimialueellemme kattavan ja kilpailukykyisen palveluverkoston”, sanoo Rantalainen-yhtiöiden konsernijohtaja Antti Rantalainen.

Osapuolet eivät kommentoi julkisesti yritysjärjestelyn juridisia, teknisiä tai kaupallisia yksityiskohtia.

Lisätietoja:

Lahden Tilikeskus Oy
Kimmo Martikainen, toimitusjohtaja, puh.  040 555 8081 ja kimmo.martikainen@lahdentilikeskus.fi

Rantalainen Yhtiöt
Antti Rantalainen, konsernijohtaja, puh. 0400 420 665 ja antti.rantalainen@rantalainen.fi